-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarų Krante žydas naujakurys nudūrė palestinietį

Izraelio okupuotame Vakarų Krante antradienį žydas naujakurys peiliu mirtinai subadė palestinietį, pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija.
Izraelio kariai Vakarų Krante
Izraelio kariai Vakarų Krante / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Vakarų Krantas

Vyras mirė nuo dūrio peiliu į širdį, nurodė ministerija išplatintame pranešime, kuriame auką įvardijo kaip 27 metų Ali Harbą, Vakarų Kranto Iskakos kaimo gyventoją.

A.Harbo pusbrolis Firasas Naimas naujienų agentūrai AFP sakė, kad incidento metu toje vietoje buvo Izraelio saugumo pajėgų narių.

Pasak F.Naimo, jis kartu su kitais šeimos nariais, įskaitant A.Harbą, nuėjo prie vieno iš kaimui priklausančių žemės sklypų, kai sužinojo, kad žydų naujakuriai ten statosi palapines.

Pasiekus tą vietą, jiems kelią pastojo Izraelio kariai ir apsaugos darbuotojai, kurie paleido šūvių į orą, pasakojo F.Naimas.

„Iškart po to mus užpuolė naujakuriai... Mes tiesiog stovėjome ten, o prie mūsų priėjęs vienas naujakurys be jokios priežasties peiliu dūrė jam į šoną“, – sakė F.Naimas, kurio drabužiai buvo kruvini.

Jis pridūrė, kad kad Izraelio kariai neleido palestiniečiams prieiti prie A.Harbo, kai šis buvo sužeistas.

Izraelio policija informavo, kad gavo pranešimų apie palestiniečių ir izraeliečių konfliktą šalia Arielio žydų nausėdijos.

„Policijos pajėgoms atvykus į įvykio vietą, sunkiai sužeistas palestinietis, kuris, regis, buvo subadytas peiliu, buvo nuvežtas į ligoninę“, - sakė policija.

Ji nurodė, kad incidentas tiriamas ir kad „užpuoliko tapatybė vis dar neaiški“.

Vakarų Krantą, kurį anksčiau kontroliavo Jordanija, Izraelis užėmė per 1967 metų Šešių dienų karą ir kontroliuoja visus įvažiavimus į šią teritoriją.

Vakarų Krante greta 2,9 mln. palestiniečių gyvena apie 475 tūkst. žydų naujakurių. Tarptautinė bendrija izraeliečių nausėdijas okupuotame Vakarų Krante ir aneksuotoje Rytų Jeruzalėje laiko neteisėtomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius