Tiesiogiai
RINKIMŲ NAKTIS su 15min: Prezidento rinkimai II turas 2024 | Nausėda ar Šimonytė?

Varšuva ragins J.Bideną padidinti karių skaičių Lenkijoje

Pasak Lenkijos diplomatų, kitą savaitę šalyje lankysis JAV prezidentas Joe Bidenas, kur jis planuoja minėti Rusijos invazijos į Ukrainą metines, dalyvauti renginiuose ir galimai susitikti su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu. Tuo tarpu Lenkijos prezidentas nenori, kad vizitas praeitų veltui ir ruošiasi kreiptis į J.Bideną su prašymu.
Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir JAV lyderis Joe Bidenas Lenkijoje, kovo mėn.
Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ir JAV lyderis Joe Bidenas Lenkijoje, kovo mėn. / „AP“/„Scanpix“

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda numatomo susitikimo su J.Bidenu metu planuoja aptarti JAV karių buvimo Lenkijoje klausimą, penktadienį pranešė Lenkijos naujienų agentūra „PAP“.

Kaimyninės valstybės lyderis nusiteikęs įtikinti J.Bideną padidinti JAV karių ir technikos skaičių Lenkijos teritorijoje.

„Šiandien jau turime bazių, turime įrangos, bet manau, kad jų turėtų būti daugiau. Aš įtikinsiu prezidentą Joe Bideną tai padaryti“, – sakė A.Duda.

Lenkijos lyderis taip pat pažymėjo, kad šį klausimą aptars su Prancūzijos ir Vokietijos vadovais Miuncheno saugumo konferencijoje.

Lenkijos prezidentas tikisi, kad J. Bideno vizitas į Lenkiją bus kupinas konkretumo, nes planuojama kelionė turi „galingą politinę reikšmę“.

„Nenoriu ir negaliu per daug kalbėti apie vizitą, bet tikiuosi daug konkretumo. Galbūt tai bus tokia specifika, apie kurią negalėsime kalbėti viešai. Toks vizitas visada virsta konkretybėmis“, – aiškino A.Duda.

Lenkijos prezidentas taip pat sakė, kad apie J.Bideno ir V.Zelenskio susitikimą Lenkijoje kol kas nepranešta.

„Tai klausimai, susiję su prezidento Joe Bideno saugumu, tai klausimai, susiję su prezidento Volodymyro Zelenskio saugumu, tai klausimai, susiję su mūsų, kaip šeimininkų, saugumu visų susitikimų, kurie vyks šiuo metu ir šią simbolinę datą – pirmąsias Rusijos invazijos į Ukrainą metines“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius