-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 07 /14:16

Vengrijos lyderis Viktoras Orbanas pasišaipė iš planų nustatyti pabėgėlių kvotas

Vengrijos premjeras pasišaipė iš Europos Sąjungos pastangų įvesti migrantų priėmimo kvotų sistemą ir sakė, kad jo šalis dėl savo priešinimosi Bendrijos lyderių sprendimams yra kaip „juoda avis“, išsiskirianti iš kitų bloko šalių „kaimenės“.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Premjeras Viktoras Orbanas pirmadienį per susitikimą su vengrų diplomatais sakė, kad ES migrantų kvotų sistema, pagal kurią tikimasi paskirstyti atvykėlius 28 šalių bloke, neturi jokios prasmės, nes dėl laisvo žmonių judėjimo Bendrijos viduje jos nebus įmanoma įgyvendinti.

„Kaip tai veiks? Ar kas nors tai pagalvojo?“ – klausė jis.

V.Orbanas taip pat sakė, kad migrantai, kurie keliavo toliau netgi pasiekę saugias šalis, tokias kaip Turkija arba Makedonija, „nori gyventi kaip Vokietijoje. Tai niekaip nesusiję su saugumu“.

„Jeigu jie nori keliauti iš Vengrijos tolyn, tai reiškia, kad jie nori kažko kita“, – pabrėžė jis.

Pasak premjero, nevaržomas pabėgėlių srautas taptų nepakeliama finansine našta Europos šalims, taip pat iškiltų pavojus žemyno „krikščioniškosioms gerovės valstybėms“.

Dešiniųjų pažiūrų lyderis, kuris buvo tiek giriamas, tiek smerkiamas dėl griežtų priemonių, panaudotų Vengrijoje spendžiant migrantų krizę, teisino tuos prieštaringai vertinamus sprendimus, tokius kaip planai pasiųsti armiją saugoti pietinės sienos, kad ji taptų „hermetiškai uždaryta“.

Įstatymas, leidžiantis pasitelkti armiją sienų apsaugai, nebus priimtas anksčiau negu rugsėjo 20 dieną, nurodė V.Orbanas. Jis pakartojo, kad Vengrija, kitaip negu Graikija, visomis išgalėmis stengsis apsaugoti Šengeno zonos išorines sienas.

Vokietija skirs papildomus 6 milijardus eurų

Vokietija, atverianti duris rekordiniam skaičiui pabėgėlių, ateinančiais metais skirs papildomai 6 mlrd. eurų tų žmonių išlaikymui, pirmadienį nutarė valdančiosios koalicijos partijos.

„Federalinė vyriausybė padidins 2016 metų biudžetą 3 mlrd. eurų, atsakydama į padėtį su pabėgėliais ir prieglobsčio ieškotojais, o regioninės žemių vyriausybės ir vietos valdžia skirs dar 3 mlrd. eurų“, – nurodė konservatyvioji Krikščionių demokratų sąjunga (CDU) ir Socialdemokratų partija (SPD) bendrame pranešime, kurias buvo paskelbtas vėlai sekmadienį.

Vokietija planuoja šiemet priimti rekordinį skaičių prieglobsčio prašytojų – 800 tūkst. žmonių.

Iki rugsėjo 24 dienos vyriausybė tarsis su regionų administracijomis, kaip tos lėšos bus eikvojamos, sakoma valdančiųjų partijų pranešime.

„Šiomis savaitėmis ir mėnesiais Vokietija tapo kelionės tikslu precedento neturinčiam skaičiui pabėgėlių, kurie ieško apsaugos nuo karo, persekiojimų ir nepriteklių“, – pažymėjo vyriausybė.

„Šiomis savaitėmis ir mėnesiais Vokietija tapo kelionės tikslu precedento neturinčiam skaičiui pabėgėlių, kurie ieško apsaugos nuo karo, persekiojimų ir nepriteklių“, – pažymėjo vyriausybė.

Berlynas gyrė „solidarumo bangą“, pademonstruotą tiems pabėgėliams Vokietijos žmonių, taip pat sakė, kad pajėgi šalies ekonomika leis atremti iššūkius, kurių kils juos priėmus.

Vokietija, kuri yra didžiausia Europos ekonomika, pabėgėlių priėmė daugiau negu bet kuria kita šalis, Bendriją krečiant didžiausiai migracijos krizei nuo Antrojo pasaulinio karo.

Prognozuojama, kad iki šių metų pabaigos tų žmonių padaugės iki 800 tūkst. – keturiskart daugiau negu per praeitus metus. Jų išlaikymas valstybei kainuos 10 mlrd. eurų.

Vien praeitą savaitgalį apie 17 tūkst. migrantų pateko į šalį per Bavariją, nurodė federalinė policija.

Vokietijoje padaugėjo ksenofobinių demonstracijų ir išpuolių prieš užsieniečius, ypač buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje, bet daugelis žmonių laikosi nuomonės, kad jų šalis dėl tamsios karo metų ir Holokausto istorijos yra ypatingą pareigą padėti pabėgėliams, juolab kad jos ekonomika yra pakankamai pajėgi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius