Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas žada ginti „krikščionišką Europą“

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas savo Europos rinkimų kampaniją sekmadienį pradėjo raginimu rinkėjams ginti „krikščioniškas valstybes“ nuo imigracijos, pasak jo, nulėmusios „terorizmo virusą“.
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas
Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas žada ginti „krikščionišką Europą“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis taip pat paskelbė septynių punktų mokestinių lengvatų ir subsidijų paketą, kuriuo siekiama paskatinti šeimas auginti daugiau vaikų. Tai, o ne imigracijos didinimą jis pavadino „Vengrijos atsakymu“ mažėjant gyventojų skaičiui.

Gegužę įvyksiantys Europos Parlamento rinkimai yra „istorinė kryžkelė“ Europai, sakė V.Orbanas, Budapešte kviestinės auditorijos akivaizdoje skaitydamas metinį pranešimą.

„Scanpix“/AP nuotr./George'as Sorosas
„Scanpix“/AP nuotr./George'as Sorosas

Europos Parlamento rinkimus jis pavadino pasirinkimu iš migraciją remiančių Briuselio biurokratų, kuriuos esą veikia „pinigų žmonės“, tokie kaip liberalus JAV milijardierius George'as Sorosas, „naujo internacionalizmo“ ir suverenių valstybių, ginančių tradicijas bei krikščionybę.

V.Orbanas perspėjo nebalsuoti už imigraciją remiančias partijas.

Tie, kas „dėl kokių nors priežasčių apsisprendžia už imigraciją ir migrantus, tikrovėje kuria maišytos rasės šalis“, sakė jis.

Kelis kartus paminėjęs tai, kad Vengrija 1989 metais atsisakė komunizmo, jis sakė, kad vengrai vėl susiduria su „tais, kas norėtų ištrinti mūsų tradicijas ir valstybes“.

„Istorinės tradicijos imigrantų šalyse nyksta... Tokiose šalyse sukuriami krikščionių ir musulmonų pasauliai su nuolat mažėjančia krikščionių dalimi“, – pridūrė jis.

V.Orbanas, kuris iškilo kaip Europos nacionalistų politikų nominalus lyderis, taip pat sakė, kad „imigracija atneša padidėjusį nusikalstamumą, ypač – nusikaltimų prieš moteris, ir įleidžia terorizmo virusą“.

Skelbdamas savo septynių punktų programą, V. Orbanas bet kokius bandymus mažėjančio gimstamumo Europoje problemą spręsti didesne imigracija pavadino kapituliacija.

„Mes nenorime tiesiog skaičių – mes norime vengrų kūdikių“, – sakė jis, prieš tai pareiškęs, kad keturis ar daugiau vaikų pagimdžiusios moterys visą gyvenimą nebemokės asmens pajamų mokesčio.

Vengrijos gyventojų skaičius pastaraisiais metais smuko žemiau 10 mln., o gimstamumo rodiklis šalyje yra vienas žemiausių Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (EBPO).

Tuo metu maždaug pusė milijono vengrų nuo 2004 metų, kai šalis įstojo į Europos Sąjungą, emigravo į Vakarų Europos šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius