Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vengrijos užtvarą mėginantys apeiti pabėgėliai pasuko į Kroatiją

Pirmasis autobusas su migrantais trečiadienį pajudėjo link Serbijos sienos su Europos Sąjungos nare Kroatija, Vengrijai atsitvėrus nuo pabėgėlių spygliuotos vielos tvora.
Migrantai prie Vengrijos sienos
Migrantai prie Vengrijos sienos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tuo tarpu Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino surengti Bendrijos viršūnių susitikimą dėl pabėgėlių krizės.

Autobusas su migrantais po visą naktį trukusios 500 km kelionės nuo Makedonijos sienos į pietus trečiadienį ryte turėjo pasiekti pasienyje esantį Šido miestą.

Vengrijos konservatyvių pažiūrų premjeras Viktoras Orbanas paskelbė apie planus statyti tokią pat spygliuotą užtvarą pasienyje su Rumunija.

Šimtai kitų beviltiškoje padėtyje atsidūrusių žmonių liko įkalinti kitapus aukštos tvoros, kurią savo pasienyje su Serbija skubiai pastatė Vengrija, vildamasi tokiu būdu pažaboti migrantų, keliaujančių per Balkanų šalis, srautą.

Vengrijos konservatyvių pažiūrų premjeras Viktoras Orbanas paskelbė apie planus statyti tokią pat spygliuotą užtvarą pasienyje su Rumunija.

Budapeštas taip pat jau įvykdė pirmuosius migrantų areštus pagal naujus griežtus įstatymus, numatančius iki trejų metų kalėjimo už „neteisėtą sienos kirtimą“ ar pasienyje esančios tvoros gadinimą.

„Kodėl jie tai daro?“ – klausė viena vaiką laikanti afganė užtvaros Serbijos pusėje, kur Vengrijos riaušių policijai stebint padėtį iš kitos pusės susirinko apie 300 žmonių, bergždžiai ieškojusių spragų užtvaroje.

„Praėjusi naktis išties buvo bloga“, – sakė Bashiras, 17 metų moksleivis iš Afganistano, kuris atvyko praėjus valandai po to, kai buvo uždaryta siena.

„Buvo šalta, ypač šeimoms su mažais vaikais“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius