Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viduržemio jūroje Italijos pakrančių apsauga išgelbėjo daugiau kaip 1,4 tūkst. migrantų

Viduržemio jūroje prie pietinių Italijos krantų per keturias atskiras operacijas buvo išgelbėta daugiau kaip 1 400 migrantų iš perpildytų laivų, įskaitant burvaltę, trečiadienį pranešė italų pakrančių apsaugos pareigūnai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „AFP“/„Scanpix“

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba nurodė, kad netoli Kalabrijos regiono buvusioje burvaltėje buvo 47 migrantai, įskaitant du vaikus, kuriems reikėjo skubios medicininės pagalbos. Anksti antradienį juos išgelbėjo pakrančių apsaugos kateris.

Išplatintame pranešime teigiama, kad gelbėjimo darbai prasidėjo vėlų pirmadienio vakarą ir baigėsi ankstyvą trečiadienio rytą Jonijos jūroje prie rytinės Kalabrijos pakrantės. Vienas pakrančių apsaugos laivas iš žvejybinės paskirties laivelio išgelbėjo apie 590 migrantų. Vėliau iš kito žvejybinio laivo buvo išgelbėta 650 migrantų.

Ketvirtajam laivui, kuriame buvo 130 migrantų, į pagalbą atskubėjo pakrančių apsaugos kateris ir Italijos pasienio policijos laivas.

Valdžios institucijos iš karto nepateikė išsamesnės informacijos apie keleivių pilietybę ar kelionės maršrutą. Dauguma Jonijos jūroje pastebimų migrantų laivų dažniausiai atplaukia iš Turkijos.

Anksčiau šiais metais šiuo maršrutu plaukusi migrantų valtis atsitrenkė į smėlėtą seklumą prie pat Kalabrijos pakrantės miestelio ir sudužo. Žuvo mažiausiai 94 migrantai, kiti 80 liko gyvi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius