-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viduržemio jūroje per šiuos metus žuvo daugiau nei 5 tūkst. migrantų

Mėgindami kirsti Viduržemio jūrą ir patekti į Europą, šiais metais žuvo daugiau nei 5 tūkstančiai pabėgėlių ir migrantų, penktadienį pranešė Jungtinės Tautos (JT), nuskendus dar dviem laivams su migrantais.
Migrantai ir pabėgėliai Viduržemio jūroje
Migrantai ir pabėgėliai Viduržemio jūroje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausios nelaimės Viduržemio jūroje įvyko ketvirtadienį, kai apvirtus dviem guminėms valtims nuskendo maždaug 100 žmonių, informavo JT pabėgėlių agentūra (UNHCR), remdamasi Italijos pakrantės apsaugos pareigūnų pranešimais.

Spalio mėnesį Viduržemio jūroje žuvusių migrantų ir pabėgėlių skaičiui viršijus 3,8 tūkst., JT paskelbė, kad 2016-aisiais žuvusiųjų skaičius yra rekordinis. 2015 metais keldamiesi per Viduržemio jūrą į Europą žuvo beveik keturi tūkstančiai žmonių: nurodomas žuvusiųjų skaičius yra 3771.

Aukų skaičius šiemet išaugo todėl, kad kontrabandininkai kelia žmones itin prastomis valtimis ir stengiasi į jas prigrūsti kuo daugiau žmonių, kad gautų kuo didesnis pelną, nurodė UNHCR.

„2016 metais Viduržemio jūroje per dieną vidutiniškai žūdavo po 14 žmonių“, – sakoma UNHCR pranešime.

Nors žuvusiųjų skaičius šiemet išaugo, tačiau pabėgėlių ir migrantų, mėginusių Viduržemio jūrą šiais metais, yra mažesnis nei 2015-iaisiais.

Pernai per Viduržemio jūrą į Europą atvyko daugiau nei milijonas žmonių, o šiemet jų buvo mažiau nei 360 tūkst., penktadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija.

Migrantų smarkiai sumažėjo po kovo mėnesio, kai ES ir Turkija pasirašė sutartį, kuria buvo siekiama apriboti migrantų srautą į Graikijai priklausančias salas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius