Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktoras Orbanas: Vengrija nenori „musulmonų įsiveržėlių“

Į Vokietijos Bavarijos žemės Krikščionių socialinės sąjungos susitikimą atvykęs Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas „Bild“ pareiškė, kad jo vadovaujama šalis atsisako priimti „musulmonus įsiveržėlius“. Taip jis pavadino pabėgėlius.
Viktoras Orbanas Vokietijoje
Viktoras Orbanas Vokietijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, pagrindinė svečio iš Vengrijos mintis buvo nuosaikesnė: esą vyriausybė Budapešte priimti pabėgėlius atsisakė todėl, kad šalies gyventojai nenori atidaryti valstybės sienų.

„Galiu kalbėti tik už Vengrijos žmones, o jie nenori jokios migracijos. Kaip aš suprantu, vyriausybei neįmanoma nepaklusti žmonių išreikštai valiai svarbiu klausimu“, – paaiškino V.Orbanas.

Vengrijos premjeras taip pat pareiškė, kad daugelis prieglobsčio prašytojų į Europą vyksta ne bėgdami nuo pavojų gimtosiose šalyse, o norėdami pasinaudoti ekonominėmis galimybėmis. Kitaip tariant, jie yra ekonominiai migrantai.

„Būtent todėl juos reikėtų laikyti ne pabėgėliais, o musulmonais įsiveržėliais“, – tvirtino V.Orbanas.

Vokietijoje neabejojama, kad V.Orbanas, prabilęs apie „žmonių valią“, taip norėjo įgelti Angelai Merkel, kurios „atvirų durų“ politika Berlyne sukėlė nemažai aistrų ir nusmukdė Krikščionių demokratų sąjungos populiarumą.

V.Orbanas Vokietijoje taip pat teigė, kad 2018-ieji taps „žmonių valios atkūrimo“ metais, ir pažėrė kritikos Europos šalių lyderiams, kurie „nedaro to, ko iš jų nori žmonės“.

„Skirtumas tarp Vokietijos ir Vengrijos veiksmų per pabėgėlių krizę yra toks, kad Vokietija norėjo migrantų, o mes – ne“, – pridūrė Vengrijos premjeras, taip pat teigiantis, kad Budapeštas padėjo ES prigesinti krizę, kai uždarė šalies sieną su Serbija.

V.Orbano teigimu, migracijos problemas Europai padėtų išspręsti apsisprendimas neleisti potencialiems migrantams pasiekti Senojo žemyno: „Žinoma, nereikėtų išskirti žmonių, kurie jau nelegaliai gyvena ES. Reikia padėti ten, kur glūdi problema, o ne vežti imigrantus į Europą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius