-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija apkaltino Maskvą propagandai pasinaudojus Nadios Savčenko įkalinimu

Vokietijos užsienio reikalų ministerija kaltina Rusiją pažeidus susitarimus, pasiektus, kai vokiečių gydytojai kalėjime aplankė Ukrainos pilotę Nadią Savčenko. Anot Vokietijos atstovų, Kremlius situaciją išnaudoja savo propagandai, skelbia Tvn24.pl.
Nadia Savčenko
Nadia Savčenko / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos medikai kalėjime apsilankė vasario 15 dieną. Šis vizitas buvo suderintas per derybas Minske. Kaip pirmadienį žurnalistams sakė Vokietijos užsienio reikalų ministro atstovas Martinas Schaeferis, abi pusės buvo įsipareigojusios tylėti apie tai.

„Galiu tik apgailestauti, kad Rusijos pusė nesilaikė savo įsipareigojimų“, – pareiškė M.Schaeferis. Jo teigimu, Vokietijos medikų apsilankymas buvo „grynai humanitarinis“. Esą vokiečių gydytojai sunerimo dėl ukrainietės sveikatos, bet detalių jis neatskleidė, teigdamas, kad „Vokietijos pusė laikysis susitarimų ir išsaugos tylėjimą šiuo klausimu“.

Anot Vokietijos URM atstovo, juos nudžiugintų greitas problemos politinis sprendimas, geriausia būtų, jei Ukrainos lakūnė būtų paleista.

Galiu tik apgailestauti, kad Rusijos pusė nesilaikė savo įsipareigojimų, – pareiškė M.Schaeferis.

Vokiečiai piktinasi tuo, kad Rusijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie Vokietijos medikų apsilankymą pas N.Savčenko ir jų išvadas, jog lakūnės sveikatos būklė yra patenkinama. Žurnalistai rėmėsi Federalinės kalėjimų tarnybos spaudos atstovų duomenimis, teigiama, kad medikai tyrė N.Savčenko, kuri jau du mėnesius badauja, taip pat susipažino su dokumentais apie moters sveikatos būklę nuo pat sulaikymo.

N.Savčenko Rusijoje kalinama nuo pernai liepos, kai buvo pagrobta Rytų Ukrainoje.

Rusijos žiniasklaida pirmadienį rašo, kad rusų ir vokiečių gydytojų konsiliumas sprendė dėl N.Savčenko būklės, su ja esą būtina toliau dirbti psichologui ir bandyti ją priversti nutraukti bado streiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius