Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija neleido ukrainiečiams perduoti Lenkijai skirtų „Patriot“ sistemų

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas tviteryje rašo esąs nusivylęs pokalbiu su Vokietijos kolegomis, kurie neleido Lenkijai skirtų „Patriot“ sistemų perduoti Ukrainai.
„Patriot“ baterija Lenkijoje
„Patriot“ baterija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Patriot“ dislokavimas Vakarų Ukrainoje padidintų lenkų ir ukrainiečių saugumą, rašo jis.

Pasak ministro, toliau bus siekiama Lenkijoje dislokuotas „Patriot“ sistemas integruoti į bendrą gynybos sistemą.

„Patriot“ – mobilios didelio nuotolio priešlėktuvinės ir priešraketinės gynybos sistemos, skirtos sustabdyti taktines balistines raketas, žemai skriejančias sparnuotąsias raketas ir orlaivius.

Lenkijos gynybos ministras M.Blaszczakas lapkričio gale paprašė paprašė Vokietijos perduoti Ukrainai jo šaliai pažadėtas universalios oro gynybos sistemos „Patriot“ baterijas.

Kaip Lenkijos ministras pažymėjo socialiniame tinkle „Twitter“, kompleksų perdavimas padėtų apsaugoti Ukrainą nuo tolesnių aukų ir elektros tiekimo sutrikimų, kuriuos sukelia Rusijos vykdomas apšaudymas.

„Po naujausių Rusijos raketų atakų kreipiausi į Vokietiją su prašymu, kad Lenkijai pasiūlytos „Patriot“ baterijos būtų perduotos Ukrainai ir dislokuotos prie jos vakarinės sienos. Tai apsaugos Ukrainą nuo naujų aukų bei elektros energijos tiekimo sutrikimų ir padidins mūsų rytinės sienos saugumą“, – tąkart pabrėžė M.Blaszczakas.

Lenkijos valdančiosios partijos „Teisė ir teisingumas“ pirmininkas Jaroslawas Kaczynskis palaikė ministro siūlymą ir sakė, kad jo šalies saugumui būtų geriau, jei Vokietija perduotų Ukrainai, o ne Lenkijai oro gynybos sistemas „Patriot“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius