Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 15 /11:15

Vokietija siūlo pabėgėlius atsisakančioms priimti ES šalims mažinti finansavimą

Vokietija antradienį pareiškė pritarianti pasiūlymui naudoti Europos Sąjungos narių finansavimą kaip priemonę spausti tas šalis sutikti su privalomomis kvotomis, pagal kurias turėtų būti perkelti 120 tūkst. pabėgėlių, kai kelios Bendrijos rytinės valstybės atsisakė paremti planą dėl migrantų perskirstymo.
Vaikai Suručo pabėgėlių stovykloje Turkijoje
Vaikai Suručo pabėgėlių stovykloje Turkijoje / „Scanpicx“/TT News Agency nuotr.

„Padėtis derybose tokia, kad šalims, kurios atsisako, nieko nenutinka. Mums reikia kalbėti apie spaudimo priemones. Daugelis tų šalių gauna daug struktūrinės pagalbos lėšų iš Europos Sąjungos“, – Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere'as sakė televizijai ZDF.

Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris „pasiūlė, kad turėtume apsvarstyti, ar tos šalys turėtų gauti mažiau struktūrinės pagalbos lėšų, su kuo aš sutinku“, pridūrė jis.

Viltys, kad bus vienbalsiai susitarta dėl pabėgėlių paskirstymo Bendrijoje žlugo, kai Vengrija, Čekija, Slovakija ir Rumunija griežtai pasipriešino tiems planams per pirmadienį Briuselyje surengtą nepaprastąjį ES vidaus reikalų ministrų susitikimą.

Vokietija, kuri šiais metais prognozuoja sulauksianti maždaug milijono prieglobsčio ieškotojų, spaudė kitas ES valstybes prisiimti sąžiningą šios naštos dalį.

Didėjant migrantų antplūdžiui Berlynas ėmėsi drastiškų priemonių ir sekmadienį atkūrė sienų kontrolę, kad sumažintų atvykėlių srautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius