-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje daugėja išpuolių prieš pabėgėlių apgyvendinimo centrus

Sekmadienį Vokietijos policija užfiksavo dar vieną neapykantos pabėgėliams sukeltą išpuolį. Badeno-Viurtembergo regione buvo padegtas pabėgėlių priėmimo centras, o išpuolį, kaip įtariama, organizavo kraštutinių dešiniųjų ekstremistai, rašo news.vice.com.
Gaisrininkas prie Berlyno priemiestyje padegto pabėgėlių centro
Gaisrininkas prie Berlyno priemiestyje padegto pabėgėlių centro / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Heilbrono miesto policija patvirtino, kad buvo padegta sporto salė, kurioje jau įrengta 330 vietų pabėgėlių priėmimui. Panaši ataka prieš pabėgėlių centrą organizuota ir netoli Berlyno.

Tuo pat metu Vokietijoje net ir kanclerės Angelos Merkel krikščionių demokratų partijoje pasigirdo balsų, reikalaujančių griežtinti pabėgėlių priėmimo sąlygas.

„Tie, kuriems negresia pavojus, turėtų kaip įmanoma greičiau palikti Vokietiją“, – aiškino Bundestago narė Gerda Hasselfeldt. „Turėtume atsirinkti prioritetus. Energiją ir resursus reikia dalinti tiems, kurie bėga nuo karo ir yra persekiojami“, – pridūrė ji.

Praėjusią savaitę, penktadienį, į Vokietiją atvyko 1985 pabėgėliai, o šeštadienį – 1710. Manoma, kad per šiuos metus Vokietijai gali tekti priimti 800 tūkstančių žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius