-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje migrantų skaičiui artėjant prie milijono, ši šalis spartina jų repatriaciją

Vokietija ketvirtadienį nurodė paspartinsianti kriterijų neatitinkančių prieglobsčio prašytojų repatriaciją, kai naujausia statistika parodė, jog į šalį nuo šių metų pradžios atvykusių migrantų skaičius artėja prie 1 mln., o Europos Sąjunga prognozuoja, kad ateinančiais metais į Europą atvyks dar daugiau pabėgėlių.
Slovėniją pasiekė rekordinis skaičius migrantų
Pabėgėliai / „Scanpix“/AP nuotr.

Po kelias savaites trukusių ginčų Vokietijos valdančiojoje koalicijoje, svarstant kaip reikėtų tvarkytis su rekordiniu pabėgėlių antplūdžiu, kanclerė Angela Merkel ir dviejų ją palaikančių partijų lyderiai susitarė, kad asmenys, pripažinti ekonominiais migrantais, pasitraukusiais iš šalių, kuriose nevyksta karai ir konfliktai, bus išsiunčiami namo per tris savaites.

Koalicijos partneriai taip pat susitarė įkurti 3–5 „priėmimo centrus“ prieglobsčio ieškotojams, kurie nuo pat atvykimo momento yra laikomi turinčiais menkas galimybes gauti leidimą pasilikti šalyje. Toks žingsnis leistų lengviau repatrijuoti tuos, kuriems nebuvo suteiktas pabėgėlio statusas.

Asmenys, pripažinti ekonominiais migrantais, pasitraukusiais iš šalių, kuriose nevyksta karai ir konfliktai, bus išsiunčiami namo per tris savaites

„Atlikome gerą ir svarbų žingsnį į priekį“, – sakė A.Merkel, kuris vis labiau kritikuojama dėl savo atvirų durų politikos.

Susitarimas tarp valdančiojo Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) ir Krikščionių socialinės sąjungos (CSU) bloko bei koalicijos mažesniųjų partnerių socialdemokratų buvo pasiektas tuo metu, kai Europos Komisija, paskelbė, kad iki 2017 metų žmonių, atvykusių į Europą iš karo ir skurdo krečiamų valstybių skaičius pasieks tris milijonus.

Komisija prognozuoja, kad ateinančiais metais atvykėlių bus apie 1,5 mln., o 2017-aisiais šis antplūdis turėtų sumažėti iki pusės milijono.

Nors artėjant žiemai Viduržemio jūroje dažniau siaučia audros, jos nesumažino į Europą atvykstančių pabėgėlių srauto.

Jungtinių Tautų pabėgėlių reikalų agentūra ketvirtadienį paskelbė prognozę, kad per ateinančius keturis mėnesius iš Turkijos į Graikiją gali atplaukti iki 600 tūkst. žmonių.

Ketvirtadienį dar bent du vaikai – maža mergaitė ir šešiametis – žuvo jų šeimoms desperatiškai mėginant pasiekti Europą ir pradėti gyvenimą iš naujo. Šios žūtys papildė apie 3,4 tūkst. aukų, kurių didelę dalį sudaro vaikai, žuvusių šiais metais per migrantų laivų katastrofas.

Didžioji dauguma nuo karų ir skurto bėgančių žmonių, mėginančių perplaukti Viduržemio jūrą, trokšta pasiekti Vokietiją, kuri nuo sausio iki spalio užregistravo jau per 758 tūkst. prieglobsčio ieškotojų, daugiausiai iš Sirijos, Irako ir Afganistano, ketvirtadienį paskelbė Vidaus reikalų ministerija.

Berlynas jau sugriežtino politiką atvykėliams iš vadinamųjų saugių kilmės šalių Balkanuose, todėl spalį smarkiai sumažėjo migrantų iš Albanijos, Kosovo ir kitų to regiono valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius