-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijoje prieš imigrantus nusiteikę protestuotojai degė žvakes prie A.Merkel štabo

Vokietijos šiaurės rytiniame Štralzundo mieste prie Vokietijos kanclerės Angelos Merkel rinkimų štabo antiislamiškų pažiūrų protestuotojai penktadienį degė žvakes per protesto akciją prieš migrantų antplūdį, pranešė policija.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

Protesto dalyviai prie būstinės taip pat dėjo mirtinai subadytų moterų, kurių buvo prieglobsčio prašytojų išpuolių aukos, nuotraukas.

Protestuotojai skandavo klausimą „Ar islamas yra Vokietijos dalis?“, kuris buvo parašytas ant grindinio geltona kreida. Šalia matėsi Vokietijos saugumo tarnybų stebimo ultradešiniųjų judėjimo už nacionalinės tapatybės išsaugojimą „Identitaeren Bewegung“ (Judėjimas už identitetą) logotipas.

Nuotraukos, žvakės ir rožės prie štabo atsirado ketvirtadienį, praėjus kelioms valandoms po to, kai Vokietijos teismas skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę prieglobsčio prašytojui afganui Husseinui Khavari už medicinos studentės išprievartavimą ir nužudymą 2016 metais.

Šalia 14 žvakių prie A.Merkel rinkimų štabo Štralzundo mieste buvo padėtos keturios įrėmintos nuotraukos, tarp jų – 19-metės Marios Ladenburger.

A.Merkel sulaukia griežtos kritikos dėl savo sprendimo 2015 metais atverti Vokietijos sienas pabėgėliams prieglobsčio prašytojams, kurių dauguma yra musulmonai.

Visuomenės pykčiu dėl pabėgėlių antplūdžio sėkmingai naudojasi antiimigracinė kraštutinių dešiniųjų partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), ksenofobiškas populistinis judėjimas „PEGIDA“ ir „Identitaeren Bewegung“.

A.Merkel šią savaitę vėl suerzino kraštutinius dešiniuosius, pakartojusi, kad nors Vokietija istoriškai formavosi veikiama krikščioniškų ir žydiškų tradicijų, dabar jai didelę įtaką daro 4 mln. šalyje gyvenančių musulmonų. „Islamas tapo Vokietijos dalimi“, – pareiškė ji.

Policijos pareigūnai naujienų agentūrai AFP sakė, kad protestuotojų palikti daiktai buvo patraukti. Pareigūnai aiškinasi, ar nebuvo pažeisti įstatymai.

Kitose trijose nuotraukose įamžintos merginos buvo Mia, Mireille ir Keira.

Penkiolikmetė Mia, kurios pavardė neskelbiama, gruodį Kandelio mieste buvo mirtinai subadyta savo buvusio vaikino – pabėgėlio iš Afganistano.

Septyniolikmetė Mirelle buvo nudurta kovą Flensburge. Policija sulaikė pagrindinį įtariamąjį – 18-metį prieglobsčio prašytoją iš Afganistano.

Keturiolikmetė Keira buvo užpulta kovą Berlyne ir subadyta peiliu. Iš pradžių dėl melagingų pranešimų internete dėl šio nusikaltimo buvo įtariamas afganas, tačiau vėliau kaltę prisiėmė mergaitės 15-metis bendramokslis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius