-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 15 /17:15

Vokietijos ir Nyderlandų kariškiai sustabdė Irako karių mokymus, padidėjus įtampai dėl Irano

Vokietija sustabdė Irako karių mokymus, trečiadienį pranešė Gynybos ministerijos atstovas, padidėjus įtampai tarp Irano ir Jungtinių Valstijų. Netrukus vokiečių pavyzdžiu pasekė ir Nyderlandai.
Irako kariai sėdi šalia smėlio maišų Bagdade (2003 m. kovo 20d.)
Irako kariai sėdi šalia smėlio maišų Bagdade / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vokietijos kariuomenė sustabdė mokymus“, – sakė ministerijos atstovas Jensas Flosdorffas. Jis pridūrė, kad tai buvo padaryta dėl „padidėjusio bendro nerimo, susirūpinimo“ kariais, šiuo metu dirbančiais tame regione.

Pasak J.Flosdorffo, artimiausiomis dienomis mokymai gali būti atnaujinti. Jis nurodė, kad šiuo metu nėra „jokios konkrečios grėsmės“.

Vokietija yra dislokavusi Irake apie 160 karių, iš jų 60 – Tadžio bazėje į šiaurę nuo Bagdado ir dar 100 – Arbilio mieste kurdų kontroliuojamame šiauriniame regione.

Netrukus pranešta, kad ir Nyderlandai sustabdė karių mokymo misiją Irake dėl išaugusios grėsmės saugumui. 50 asmenų misija yra nutraukiama „iki kito nurodymo“.

Jame cituojamas Nyderlandų gynybos ministerijos atstovas sakė negalintis pateikti daugiau informacijos apie iškilusią grėsmę saugumui. Pasak jo, olandų pajėgos apmoko kurdų pajėgas, kovojančias su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius