Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietijos užsienio reikalų ministras: ES reikia gerų kaimyniškų santykių su Rusija

Vokietijos užsienio reikalų ministro Heiko Maaso nuomone, Europos Sąjungai dėl jos pačios saugumo reikia gerų kaimyniškų santykių su Rusija.
Vokietijos teisingumo ministras Heiko Maasas
Heiko Maasas: ES reikia gerų kaimyniškų santykių su Rusija / „Scanpix“/AP nuotr.

„Priklausomai nuo politinės perspektyvos ir istorinės patirties, vieni labiau nori pabrėžti dialogą, o kiti – atsiribojimą nuo Rusijos. Man atrodo, kad mums svarbu plėtoti bendrų suderintų veiksmų kultūrą Rytų politikoje. Todėl, kad ES reikia gerų kaimyniškų ir pasitikėjimu (grįstų) santykių su Rusija ilgam laikotarpiui – savo pačių saugumo vardan“, – pirmadienį diplomatijos konferencijoje Rumunijos sostinėje Bukarešte sakė H.Maasas. Jį citavo Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

Pasak ministro, būtina „interesų saugumo srityje“ pusiausvyra ir „ekonominiai, kultūriniai ryšiai, kontaktai tarp žmonių“, kuriuos Vokietija planuoja stiprinti.

H.Maaso nuomone, dabartinė „naujoji Europos Rytų politika“ neturi būti senosios Šaltojo karo laikų politikos persikūnijimas, nes situacija yra pasikeitusi.

„Mums reikalingas supratimas tarp visų ES valstybių narių dėl pagrindo nuosekliems veiksmams mūsų rytinės kaimynės atžvilgiu“, – sakė Vokietijos ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius