Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volodymyras Zelenskis atmetė idėją dėl trumpų paliaubų su Rusija

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį atmetė „trumpų paliaubų“ su Rusija idėją, sakydamas, kad tai tik pablogintų situaciją.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

„Rusija dabar nori trumpų paliaubų, atokvėpio, kad atgautų jėgas. Kažkas tai gali pavadinti karo pabaiga, bet toks atokvėpis situaciją tik pablogins“, – teigė V.Zelenskis Halifakso tarptautiniame saugumo forume.

„Tikra tiesa, tik ilgalaikė ir sąžininga taika gali būti visiškas Rusijos agresijos sugriovimo rezultatas“, – pridūrė Ukrainos lyderis.

Vašingtonas anksčiau pareiškė, kad tik V.Zelenskis gali nuspręsti, kada pradėti taikos derybas su Rusija. Baltieji rūmai taip pat atmetė mintį, kad esą jie spaudžia Kyjivą derėtis dėl jau beveik devynis mėnesius trunkančio karo pabaigos.

JAV Jungtinio štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Markas Milley pastarosiomis savaitėmis vis užsimena, kad Ukraina, pasiekusi reikšmingų laimėjimų karo lauke prieš Maskvos ginkluotąsias pajėgas, galėtų pasinaudoti šių pergalių kontekstu ir pradėti derybas su Kremliumi dėl konflikto užbaigimo.

M.Milley trečiadienį sakė, kad nors Ukraina pasiekė svarbių laimėjimų, Maskva vis tiek vis dar kontroliuoja apie 20 proc. šalies teritorijos ir mažai tikėtina, kad ukrainiečių ginkluotosios pajėgos greitu metu privers Rusijos karius pasitraukti iš šalies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius