Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Volodymyrui Zelenskiui pačiam teko neigti apie jį paskleistą melagieną, esą jis kapituliuoja

Ukrainiečiai priversti kovoti ne tik mūšio lauke, bet ir viešojoje erdvėje. Prezidentui Volodymyrui Zelenskiui teko aiškintis dėl televizijoje paskleistos melagingos informacijos, esą jis kapituliuoja, o žmonių prašo sudėti ginklus ir grįžti pas savo šeimas. Netrukus šalies vadovas pranešė, kad tai buvo melagiena, o dėl jos apkaltino kompiuterių įsilaužėlius.
V.Zelenskis Donbase
Volodymyras Zelenskis Donbase / AP/„Scanpix“ nuotr.

Pranešė tiesioginiame eteryje

Melaginga „žinia“, esą V.Zelenskis nuleidžia rankas, buvo paskelbta televizijos „Ukraina 24“, kurios laidos transliuojamos ir internetu, eteryje bei tinklalapyje „Segodnya“.

Trečiadienį transliuotos laidos metu, aptariant V.Zelenskio veiklą, ekrano apačioje pasirodė bėganti eilutė su tariamai prezidento pranešimu (tiesa, jokia pavardė nepaminėta, tačiau iš teksto galima suprasti, esą tai yra jo žodžiai).

„Mieli ukrainiečiai! Mieli gynėjai! – vidury laidos V.Zelenskis tariamai kreipėsi į visuomenę. – Būti prezidentu nebuvo taip lengva.“

Prezidentas esą pripažino turįs priimti nelengvus sprendimus (pirmiausia nusprendęs grąžinti Donbasą) ir kad nepavyko.

„Rytojaus jau nėra. Bent jau man, – buvo galima perskaityti iš pažiūros emocingame, bet gana padrikame – tarsi ne iš anksto paruoštame – tekste. – O dabar nusprendžiau atsisveikinti su jumis.

Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Volodymyras Zelenskis tariamai paragino ukrainiečius sudėti ginklus ir grįžti pas savo šeimas (tekstas apačioje)
Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Volodymyras Zelenskis tariamai paragino ukrainiečius sudėti ginklus ir grįžti pas savo šeimas (tekstas apačioje)

Patariu sudėti ginklus ir grįžti pas savo šeimas. Jūs neturėtumėte mirti šiame kare. Patariu jums gyventi, ir aš ketinu daryti tą patį.“

Paneigė pats V.Zelenskis

Interneto archyvuose šio pareiškimo nebeliko, bet jį vis dar galima rasti laidos ištraukoje, kurią savo paskyroje „Twitter“ paskelbė leidinys „Ukrainska pravda“.

Čia pat, remiantis televizijos paaiškinimu, pakomentuota, kad „Rusijos programišiai įsilaužė į „Ukraina 24“ naujienų srautą ir paleido melagingą „Zelenskio pareiškimą“ apie kapituliaciją“.

„Bičiuliai, ne kartą apie tai buvom perspėję. Tai – melagiena! Niekas nesiruošia pasiduoti. Ypač tuo metu, kai Rusijos Federacijos kariai pralaimi mūšiuose su Ukrainos kariuomene!“

V.Zelenskis taip pat nedelsdamas sureagavo ir trumpame vaizdo įraše patikino niekur neatsitraukiantis, o ginklus patarė sudėti Rusijos kariams.

Incidentą jis pavadino vaikiška provokacija: „Galiu pasiūlyti tik Rusijos Federacijos kariams sudėti ginklus ir grįžti namo.

Ekrano nuotr. iš „Telegram“/Volodymyras Zelenskis: „Jokių ginklų nesiruošiame sudėti iki savo pergalės“
Ekrano nuotr. iš „Telegram“/Volodymyras Zelenskis: „Jokių ginklų nesiruošiame sudėti iki savo pergalės“

Mes esame namie, giname savo žemę, savo šeimas. Tad jokių ginklų nesiruošiame sudėti iki savo pergalės.“

Atsakomybės už šį išpuolį niekas neprisiėmė.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

VIDEO: Volodymyras Zelenskis paneigė kapituliuojantis ir ginklus sudėti paragino Rusijos karius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius