Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemės drebėjimo Nepale aukų skaičius gali siekti 15 tūkstančių

Katastrofiškas 7,8 balo stiprumo žemės drebėjimas, kuris prieš savaitę supurtė Nepalą ir aplinkines valstybes, galėjo nusinešti iki 15 tūkst. aukų, šalies kariuomenės vadas sakė „NBC News“ televizijai.
Nepalas po žemės drebėjimo
Nepalas po žemės drebėjimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausiais duomenimis, žuvusiųjų skaičius jau yra perkopęs 6 tūkst. 

„Mūsų skaičiavimai nerodo nieko gero. Manome, kad galėjo žūti 10-15 tūkst. žmonių“, – sakė generolas Gauravas Rana, kuris vadovauja gelbėjimo operacijoms.

G.Rava pripažino, kad šaliai sunkiai pavyksta susitvarkyti su žemės drebėjimo padariniais – auga įvairių ligų rizikos, gelbėjimo operacijos nevyksta taip greitai, kaip tikisi visuomenė.

„Yra neramumų, mes juos stebime. Taip, kyla epidemijos pavojus, mes tai stebime“, – sakė jis.

Generolas teigė suprantantis, kodėl daug žmonių jaučia pyktį dėl valdžios atsako į katastrofą, ir pabrėžė, kad kariuomenė dirba išvien su policija, kad nustatytų „karštuosius taškus“, kuriuose kyla neramumų grėsmė, ir padėtų juos suvaldyti.

Šią savaitę šimtai Nepalo gyventojų protestavo prieš šalies parlamentą reikalaudami padidinti skaičių autobusų, kurie veža pagalbą į atokesnius nuo žemės drebėjimo nukentėjusius regionus. 

VIDEO: Žemės drebėjimo metu griūva Bhaktapuro šventyklos Nepale

Žuvo 12-a ES šalių piliečių, dar apie tūkstantis dingę

Nepale, kurį praeitą savaitgalį supurtė katastrofinis žemės drebėjimas, iki šiol yra nerasti apie tūkstantis iš Europos Sąjungos valstybių atvykusių žmonių, o dar 12-os žūtis yra patvirtinta, penktadienį pranešė ES delegacijos vadovė.

„Mes nežinome, kur jie yra arba kur galėtų būti“, – žurnalistams sakė ambasadorė Rensje Teerink, pridūrusi, kad dauguma dingusiųjų yra turistai, viešėję Langtango ir Luklos regionuose.

Į šiaurę nuo sostinės Katmandu esančiame Langtango regione, kuriame per žemės drebėjimą nuslinko didelių lavinų ir purvo nuošliaužų, yra įrengta daug pėsčiųjų turizmo maršrutų, o Lukloje paprastai pradedamas devynių dienų žygis į Everesto bazinę stovyklą.

Nepalas, kuriam praeitą šeštadienį smogęs 7,8 balo žemės drebėjimas nusinešė per 6 tūkst. žmonių gyvybių, pritraukia daug žygeivių ir alpinistų.

Gelbėtojams buvo sunku pasiekti atokias vietoves šioje Himalajų kalnų šalyje, o padėtį dar labiau apsunkino grumtynės tarp turistų ir vietos gyventojų dėl teisės būti išskraidintiems į saugias vietas.

Diplomatams sunku ieškoti dingusiųjų, nes daugelis į Nepalą atvykstančių turistų neužsiregistruoja savo šalių ambasadose.

VIDEO: Vaizdo įraše – nusiaubtas žemės drebėjimo Nepalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius