Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Žinutė apie užblokuotą aktyvistės Gretos Thunberg paskyrą „Twitter“ tebuvo satyra

Internete plinta naujiena, kad žinomos švedų klimato aktyvistės Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ buvo užblokuota. Tai esą padarė pats socialinio tinklo savininkas milijardierius Elonas Muskas, nes jam pabodo garsūs raginimai gelbėti mūsų planetą. Žinią paskleidęs kanalas pabrėžė, kad informacija nėra tikra, bet tai nesustabdė žmonių nuo dalijimosi žinia.
Žinutė apie tai, kad Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ užblokuota, buvo satyra
Žinutė apie tai, kad Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ užblokuota, buvo satyra / Ekrano nuotr. iš „Twitter“

Neseniai viešumoje pasirodė naujiena, kad G.Thunberg paskyra „Twitter“ buvo užblokuota. Ją paskelbė tinklalapis americawebstories.com.

Pranešimo pabaigoje pažymėta, kad tai – ne tikros naujienos, o paprasčiausiai satyra, tačiau žinia suskubo dalintis socialinių medijų vartotojai (čia, čia, čia).

Vienas jų pasidžiaugė: „Pats laikas!“. Kita prie nuorodos į straipsnelį pridėjo: „Tai – vienas geriausių E.Musko darbų. Ką tik paskelbta: Elonas Muskas uždraudė Gretai Thunberg naudotis „Twitter“.“

Šiame pranešime teigiama, kad E.Muskas šokiravo pasaulį uždraudęs G.Thunberg naudotis „Twitter“, užblokuodamas jos paskyrą šiame socialiniame tinkle.

„Technologijų milijardierius, kuris, kaip žinoma, socialinėje žiniasklaidoje nesutaria su jaunaisiais klimato aktyvistais, matyt, nebegalėjo ilgiau pakęsti karščio ir nusprendė perimti reikalus į savo rankas“ – teigiama straipsnelyje.

Ekrano nuotr. iš americawebstories.com/Žinutė apie tai, kad Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ užblokuota, buvo satyra
Ekrano nuotr. iš americawebstories.com/Žinutė apie tai, kad Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ užblokuota, buvo satyra

Tokia informacija tariamai buvo gauta iš E.Muskui artimų šaltinių. Šie teigė, kad milijardieriui nusibodo G.Thunberg „Twitter“ skelbiami pranešimai apie klimato kaitą ir raginimai imtis veiksmų planetai gelbėti.

Pačioje pranešimo pabaigoje pridėtas komentaras, kad tai iš tiesų yra satyra, o ne tikra žinia. Tačiau panašu, kad dauguma ja besidalinančių žmonių perspėjimo nepastebėjo ir pateikė tai kaip tikrą naujieną.

Akivaizdu, kad šie tvirtinimai paprasčiausiai išgalvoti. Jaunosios aktyvistės „Twitter“ paskyra nebuvo užblokuota.

Kovo 10 d., kuomet paskyra tariamai būtų buvusi užblokuota, aktyvistė pasidalino nuotrauka, kurioje matomi prieš klimato kaitą streikuojantys asmenys. Be to, iš jos nuolat skelbiamų įrašų galima matyti, kad paskyra buvo aktyvi prieš ir po šios datos.

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Žinutė apie tai, kad Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ užblokuota, buvo satyra, bet ja susidomėjo tūkstančiai internautų
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Žinutė apie tai, kad Gretos Thunberg paskyra „Twitter“ užblokuota, buvo satyra, bet ja susidomėjo tūkstančiai internautų

Suarchyvuotoje paskyros versijoje taip pat galima matyti, jog jos veikla nebuvo sustabdyta.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius