Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žmogaus teisių gynėjai kaltina Prancūzijos valdžią brutaliu elgesiu su migrantais

Keliolika žmogaus teisių gynėjų ir nevyriausybinių organizacijų kaltina Prancūzijos valdžios atstovus brutaliu elgesiu su migrantais, kurių „džiunglėmis“ praminta stovykla ardoma Kalė uoste, praneša „The Washington Post“.
Prancūzijos pareigūnai pradėjo ardyti pabėgėlių stovyklą prie Kalė uostamiesčio
Prancūzijos pareigūnai pradėjo ardyti pabėgėlių stovyklą prie Kalė uostamiesčio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po to, kai trečiadienį Prancūzijos policijos pareigūnai ėmėsi prievarta iškeldinti „džiunglėse“ apsistojusių migrantų šeši vyrai iš Irano protestuodami užsisiuvo burnas.

Kai kurie iš stovyklos gyventojų, gindami savo teisę gyventi Kalė, įsikūrė ant jų stogų arba tyčia padegė stovyklą. Migrantai iš Irano reikalavo, kad stovykloje apsilankytų Jungtinių Tautų atstovai.

Prancūzų ir britų žmogaus teisių gynėjai piktinosi, kad teisėsaugos pareigūnai ardydami „džiungles“ ir vaikydami protestuotojus naudojo ašarines dujas.

Prancūzijos valdžia tikino, kad šis stovyklos ardymas bus „humanitarinė operacija“, bet pirmadienį į stovyklą atgabentas buldozeris ir būrys policijos pareigūnų sukėlė paniką migrantų gretose ir jie pradėjo riaušes, kurios trunka jau tris dienas.

Žmogaus teisių gynėjai pabrėžė, kad Prancūzijos vidaus reikalų ministro Bernardo Cazeneuve komentarai apie „stovyklos naikinimą“ prisidėjo prie panikos migrantų gretose.

„Jie tik nori atsikratyti šios gėdingos situacijos. Jiems neįdomu, kur atsidurs migrantai, koks bus jų likimas“, – piktinosi vienas iš žmogaus teisių gynėjų.

Dauguma Kalė uoste įsikūrusių migrantų tikisi patekti į Jungtinę Karalystę, kur jų laukia tautinių mažumų bendruomenės ir anksčiau ten įsikūrę artimieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius