Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

300 eurų stipendijų suvilioti: stojančių į pedagogiką šiemet laukia arši kova

Paskelbus, jog besirenkantieji pedagogikos studijas kas mėnesį gaus 300 eurų stipendijas, ši sritis sulaukė nematyto dėmesio – studijuoti pedagogiką svarsto bent 1,5 tūkst. jaunuolių, o valstybės finansuojamų studijų vietų tik 585.
Mokytojas
Mokykla / 123RF nuotr.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) duomenimis, iki liepos vidurio pageidavimus studijuoti pagal pedagogikos studijų programas užregistravo per 1,5 tūkst. stojančiųjų.

„Motyvacija tapti mokytojais įvertinta jau 1,3 tūkst. pretendentų, iš jų 900 įvertinti teigiamai“, – 15min nurodė LAMA BPO atstovė spaudai Dovilė Cicėnaitė-Kaveckienė ir pridūrė, kad praėjusiais metais teigiamą motyvacijos vertinimą gavo 703 asmenys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./ Diplomų teikimo ceremonija
Luko Balandžio / 15min nuotr./ Diplomų teikimo ceremonija

Šįmet valstybės finansuojamose vietose pedagogiką galės studijuoti 585 pirmakursiai, visi jie gaus kasmėnesinę 300 eurų stipendiją.

Praėjusiais metais į valstybės finansuojamas vietas įstojo 249 jaunuoliai, iš viso pedagogo kvalifikaciją teikiančiose studijų programose buvo pasirašytos 429 sutartys.

Vyriausybė šįmet nusprendė remti ne tik pedagogikos studentus, bet ir tuos, kurie rinksis studijuoti žemės ūkio, miškininkystės, informatikos, matematikos ir inžinerijos programas. Jiems – bent 550 pirmakursių – žadama mokėti 200 eurų stipendijas.

Gal ir minėtos programos dėl siūlomos paramos tapo populiaresnės?

D.Cicėnaitė-Kaveckienė teigia, kad apie tai kalbėti per anksti.

„Apie kitas studijų programas dar anksti kalbėti, nes Vyriausybė savo nutarimu yra pavedusi Žemės ūkio ministerijai, Aplinkos ministerijai ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijoms iki liepos 31 dienos parengti studijų programų, kuriose studijuojantiems studentams bus skiriamos 200 eurų stipendijos, sąrašus. Kadangi stojančiųjų prašymai šiemet priimami iki rugpjūčio 18 dienos, tik rugpjūčio viduryje galėsime realiai įvertinti naujų skatinimo formų poveikį stojančiųjų pasirinkimui“, – nurodė ji.

Pagrindinis priėmimas į aukštąsias mokyklas vyks iki rugpjūčio 18 dienos. Pirmųjų kvietimų studijuoti jaunuoliai sulauks rugpjūčio 22 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius