Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atvira pamoka su prof. Alfredu Bumblausku: „Ką reikėtų žinoti apie Ukrainos istoriją?“

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) tęsia atvirų pamokų ciklą. Jis skirtas geriau susipažinti su Ukrainos istorija, Lietuvos ir Ukrainos ryšiais, dabartine šalies situacija bei iš to kylančiais iššūkiais, taip pat atsakyti į mokiniams ir mokytojams rūpimus klausimus, rašoma ŠMSM pranešime spaudai.
Alfredas Bumblauskas
Alfredas Bumblauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmadienį, kovo 7 d., 10:00–10:45 val. bus tiesiogiai transliuojama antroji pamoka „Ką reikėtų žinoti apie Ukrainos istoriją?“, kurioje savo įžvalgomis apie svarbiausius šios šalies istorijos momentus, bendrą Lietuvos ir Ukrainos istorinį paveldą dalysis istorikas, Vilniaus universiteto profesorius Alfredas Bumblauskas.

Pamoka skirta I–IV gimnazijos klasės mokiniams. Transliacijos nuoroda čia.

Mokykloms nebūtina koreguoti pamokų tvarkaraščius ir jungtis prie pamokos jos transliacijos metu. Visų pamokų įrašai bus skelbiami Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos „Youtube“ paskyroje. Įrašytas pamokas bus galima su moksleiviais peržiūrėti per artimiausias istorijos, dorinio ugdymo ar kitų dalykų pamokas, klasės valandėles.

Lietuvą ir Ukrainą sieja glaudūs istoriniai ir kultūriniai ryšiai, bendra tapatybė ir vertybės, kurios remiasi bendru europietišku paveldu. Pasitelkus mokslininkus, pedagogus, nevyriausybines organizacijas, kariuomenės atstovus per nuotolines pamokas bus stengiamasi atskleisti kuo daugiau informacijos apie Ukrainą įvairaus amžiaus vaikams. Pamokos aprėps ne tik istorijos, krašto apsaugos, pilietiškumo, tautų tarpusavio santykius, bet ir psichologinius aspektus, pavyzdžiui, kaip kalbėtis apie karą su vaikais, koks turi būti mokyklos ir šeimos indėlis.

Pirmoji ciklo pamoka „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės pamokos dabarčiai“ buvo transliuojama šią savaitę, mokytojas Laurynas Kudijanovas kalbino istoriką, Vilniaus universiteto rektorių prof. Rimvydą Petrauską. Pamokos įrašas čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius