Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštosios mokyklos privalės užtikrinti studentų iš užsienio izoliaciją

Aukštosios mokyklos privalės užtikrinti studentų iš užsienio izoliaciją, informavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).
Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija
Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasak jos, operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pirmadienį patvirtintuose reikalavimuose numatyta, kad dviejų savaičių izoliacija galės vykti gyvenamosios, poilsio ar kitos paskirties pastatuose, pavyzdžiui, socialiniuose būstuose, bendrabučiuose, poilsio, jaunimo nakvynės namuose, kaimo turizmo sodybose.

„Izoliavimui skirtos gyvenamosios patalpos užtikrinamos tokia prioriteto tvarka: atskiras butas, kiekvienam asmeniui atskira gyvenamoji patalpa su atskiru sanitariniu mazgu, kiekvienam asmeniui atskira gyvenamoji patalpa su bendru sanitariniu mazgu, bendri gyvenamieji kambariai su bendrais sanitariniai mazgais“, – teigia ŠMSM.

Nesant galimybei užtikrinti kiekvienam asmeniui atskirą gyvenamąją patalpą su atskiru sanitariniu mazgu, asmenys turi būti grupuojami bendruose gyvenamuosiuose kambariuose pagal izoliavimo pradžios laiką.

Jei studentai apgyvendinami patalpose su bendrais sanitariniais mazgais ir kitomis bendromis patalpomis, būtina užtikrinti, kad nesikirstų izoliuotų ir neizoliuotų asmenų srautai, taip pat būtinas dažnesnis valymas ir dezinfekcija.

Izoliavimui skirtos patalpos turi būti aprūpintos būtiniausiais baldais, inventoriumi, indais, valymo ir dezinfekcijos priemonėmis, buitinių atliekų surinkimo konteineriais, patalynės bei suterštų drabužių surinkimo talpomis, jei nėra galimybės juos skalbti.

Studentai izoliavimo patalpose turi būti apgyvendinami po vieną, jei tokios galimybės nėra, būtina užtikrinti, kad viename kambaryje gyventų ne daugiau kaip trys asmenys. Vienos šeimos nariai pagal galimybes izoliuojami vienoje patalpoje.

Izuoliuotiems asmenims turi būti tiekiamas maistas, vaistai, higienos ir kitos būtinos priemonės.

Kaip ir kiti asmenys, studentai, atvykę iš valstybių, kur dviejų savaičių sergamumo rodiklis viršija 25 atvejus 100 tūkst. gyventojų, turi pateikti neigiamą koronaviruso testą, atliktą ne daugiau kaip prieš tris paras. Kitu atveju aukštosios mokyklos turi pasirūpinti, kad studentai per parą nuo atvykimo į Lietuvą kreiptųsi dėl koronaviruso tyrimų šalyje.

Studentų izoliavimo patalpas, transportavimą į izoliavimo patalpas ir į tyrimo dėl COVID-19 ligos paėmimo vietą, taip pat tyrimą privalo užtikrinti ir apmokėti arba studentus priimančios mokslo ir studijų institucijos, arba patys studentai.

Vyriausybė praėjusią savaitę numatė išimtį studentams, jog jiems nebūtų taikomi įprastiniai Lietuvos draudimai, įvesti dėl siekio suvaldyti koronaviruso pandemiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius