Aukštųjų mokyklų mugė: po dviejų metų pertraukos visos šalies aukštosios mokyklos – ir vėl vienoje vietoje

Ketvirtadienį, 2023 m. sausio 19-tąją, Kauno „Žalgirio“ arenoje jau 20-tąjį kartą lankytojams duris atvers bene daugiausiai aukštojo mokslo įstaigų vienijantis renginys – „Aukštųjų mokyklų mugė 2023“, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Aukštųjų mokyklų mugė
Aukštųjų mokyklų mugė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip ir kiekvienais metais, šiame renginyje vienoje vietoje susiburs visos Lietuvos aukštosios mokyklos, prisistatys regiono profesinio mokymo įstaigos, o jas atstovaujantys patyrę darbuotojai ir studentai bei jų vadovai abiturientams ir jaunesniems mokiniams, jų tėvams, mokytojams atsakys į rūpimus klausimus.

Studijų pasirinkimas kiekvienam jaunam žmogui yra labai atsakingas ir sudėtingas procesas, todėl itin didelis dėmesys turėtų būti skiriamas jauno žmogaus ateities karjeros vizijai: kuo jis tikisi tapti ir kokių veiksmų turėtų imtis, kad tai pasiekti.

Didelių ir reikšmingų sprendimų akistatoje, jauniems žmonėms būtina skirti laiko ne tik pagilinti savo žinias, bet ir įsivertinti savo talentus ir sugebėjimus. O šiems sprendimams atlikti ir įvertinti, naudingi kompetetingų švietimo srities specialistų patarimai ir rekomendacijos. Būtent tai ir lauks visų apsilankiusių „Aukštųjų mokyklų mugėje 2023“.

Visą dieną truksiančiame nemokamame renginyje jaunuoliai turės bene geriausią progą iš pirmų lūpų išgirsti apie studijų galimybes Lietuvos aukštosiose mokyklose, studijų programas, stojimo sąlygas ir kitą aktualią informaciją. Iš parodos dalyvių, be kita ko, bus galima išgirsti ir pasisemti naudingų patarimų ateities karjerai.

Šiais metais, UAB „Ekspozicijų centras“ ir „LAMA BPO“ rengiamoje mokslo mugėje dalyvauja daugiau nei trisdešimt šalies universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų, švietimo institucijų ir nepriklausomų aukštojo mokslo ekspertų.

Būtent šios mugės mastas – vienas iš reikšmingų naudų būsimiesiems studentams, nes per keletą valandų, vienoje vietoje, yra suteikiama proga ne tik gauti visą aktualią informaciją, bet ir palyginti skirtingų profesinių ir aukštųjų mokyklų programas bei kuriamą pridėtinę studijų vertę.

Renginio metu, atskirose Žalgirio arenos zonose taipogi bus galima išgirsti renginyje dalyvausiančių organizacijų prisistatymus, paskaitas bei diskusijas su išskirtinėmis asmenybėmis, kurios dalinsis tikromis, savo istorijomis apie jų sėkmę pasirinktame karjeros kelyje. Taip pat arenos galerijoje bus įkurta Inovacijų alėja, kurioje dalyviai pristatinės savo inovacijas, išradimus bei kitas įdomias veiklas moksleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius