Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos humanitarinį universitetą numatoma reorganizuoti

Vilniuje veikiantį baltarusišką Europos humanitarinį universitetą (EHU) numatoma reorganizuoti, rašo „Lietuvos žinios“.
Mokslai
Mokslai / A.Primost/15min nuotr.

Tikimasi, kad naujos organizacinės struktūros įvedimas, naujos IT infrastruktūros įdiegimas ir universiteto persikraustymas į buvusį Augustinų vienuolyną Bokšto gatvėje leis sutaupyti iki 300 tūkst. eurų per metus.

EHU komunikacijos vadovas Maksimas Milta teigė, kad šių metų pavasarį Švedijos tarptautinio vystomojo bendradarbiavimo agentūros užsakymu „Swedish Development Advisers“ ekspertai atliko išsamią EHU administracinės bei akademinės struktūrų analizę ir pateikė rekomendacijas. Atsižvelgusi į jas valdančioji taryba priėmė sprendimą dėl reorganizavimo. Bus einama prie horizontaliosios valdymo hierarchijos, taip sustambinant buvusius administracinius padalinius.

„Tikimasi, kad naujos organizacinės struktūros įvedimas, naujos IT infrastruktūros įdiegimas ir universiteto persikraustymas į buvusį Augustinų vienuolyną Bokšto gatvėje leis sutaupyti iki 300 tūkst. eurų per metus“, – sakė M.Milta.

2016-ųjų pavasarį dėl kilusių vidinių nesutarimų EHU Šiaurės ministrų tarnyba, viena pagrindinių rėmėjų, nutraukė paramą baltarusiškam universitetui. M.Milta teigė, kad, palyginti su 2015-2016 metais, bendras universiteto biudžetas 2016-2017 metams sumažėjo 5 proc, o universitetui netekus svarbiausio donoro, EHU finansiškai išgelbėjo padidėjęs stojančiųjų skaičius.

„EHU sulaukė pasitikėjimo iš abiturientų ir jų tėvų: 2016 metais į universitetą įstojo 264 studentai – 17,4 proc. daugiau pirmakursių negu 2015 metais“, – „Lietuvos žinias“ informavo M.Milta.

Minske jautęs politinį spaudimą baltarusiškas EHU 2006 metais persikėlė į Lietuvą. Tačiau, pasak dienraščio, graži idėja kaimynų jaunimą ugdyti vakarietiškomis vertybėmis atsidūrė ties fiasko slenksčiu, čia, be kita ko, pradeda vyrauti prokremliškos nuotaikos. Neseniai iš EHU pasitraukė dr. Bernardas Gailius, ėjęs administracijos vadovo pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius