Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LEU studentės gyvena baimėje: besimaudančias dušuose jas stebi nuogas vyras

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) III bendrabučio merginų dušuose praėjusią savaitę įvyko incidentas, dėl kurio merginos iki šiol neatgauna amo. Besimaudančias bendrabučio dušuose jos stebimos nuogo nepažįstamojo, kuriam vis dėlto pavyko pasprukti nuo išsigandusių merginų.
Lietuvos edukologijos universitetas
Lietuvos edukologijos universitetas / LEU iliustr.

„Lapkričio 5d. apie 18-19 val. LEU III bendrabutyje merginų dušuose įvyko įvykis, dėl kurio merginos kol kas nedrįso niekur kreiptis, buvo šoke, supykusios, išsigandusios“, – teigiama 15min.lt gautame studento laiške. 

Kankino bloga nuojauta 

Pasak jo, viena iš dušuose buvusių merginų apie nemalonų įvykį pasakojo taip: „Vakar visą vakarą labai delsiau eiti į dušą, lyg kokia nuojauta ar kas, ir galiausiai apie 19 val. nuėjau. Kai atėjau į dušą, durys buvo neužrakintos, apžiūrėjau – mergina prausiasi, daug kartų bandžiau užsirakint iš vidaus, bet nepavyko. Beje, iš išorės užsirakino. Pamaniau – nueisiu pas budėtoją, bet nusprendžiau greitai išsimaudyti, atėjau į dušą, ir jau kažkas jaučiu ne taip, bet nieko įtartina nevyksta“. 

Pasigirdo riksmas

Kita mergina, jos teigimu, buvo trečioje kabinoje, o ji pati nuėjo į ketvirtą. „Tik pasidėjau daiktus, nusirengiau ir norėjau praustis, kai išgirdau tos panelės riksmą: „Ką jūs čia darot?!“ Labai garsiai šaukė. Tada aš pradėjau irgi rėkti, kad čia vyras!“, – esą prisiminė mergina. 

Toliau apie įvykį pranešęs studentas pasakojo, kad pasislėpęs penktoje kabinoje vyras buvo nuogas: „Jis išėjo ir sustojo prie durų nuogas!!! Aš jo nemačiau, jis slapta prie durų šone žiūrėjo į tą panelę trečioje kabinoje... Ir ji iškart jį pamačiusi suriko, o jis pabėgo“. 

Merginos esą nedelsdamos šlapios susisuko į chalatus ir pasileido bėgti palikusios visus daiktus duše į viršų – pas budėtoją. Drauge su juo jos apžiūrėjo vyrų dušus, taip pat visą apačią. 

„Žiauriausia, kad ta panelė su juo ten buvo viena. Kai aš atėjau, ten greitai viskas įvyko, ji matė jį visą! Sakė jį tikrai atpažintų. O aš jo nemačiau. Tuo metu, kai mes rėkėm, buvo nebaisu. Labiau buvo pikta, kad tokių nenormalių yra...“, – esą taip apie įvykį kalbėjusi LEU studentė. 

Nelauktas svečias kambaryje 

Tik vėliau, anot jos, atėjo baimė ir suvokimas, kad tai iš tiesų įvyko ir gali pasikartoti. „Šį kartą baigėsi gerai, o kita kartą gali ir tragiškai baigtis“, – nerimavo studentė. 

Redakcijai parašęs vaikinas pasakojo, kad po įvykio kalbėjo ne su viena studente: „Gal galite apibūdinti kaip tas vyras atrodė? Vakar taip pat matėme kažkokį vyruką, slampinėjantį laiptinėse, kai parėjom iš dušų vakare. Grįžome į kambarį ir po kokių penkių minučių tas pats vaikinas įsiveržė į kambarį nė nepasibeldęs, apsižvalgė, pasakė „oi, sorry („oi atsiprašau“ – liet.)“ ir išėjo“. ​

Jis toks ilgesniais plaukais, šiek tiek garbanoti, su paltu. Tas pats įvykis buvo prieš dvi savaites. Jei duše bus vėl toks kartas, reikia greit sureaguoti, užrakinti ir nueiti pas budinčią.

Ši mergina vyrą apibūdino taip: vilkėjo paltą, plaukai tamsūs, garbanoti, kiek ilgesni. Dar viena bendrabučio gyventoja pasakojo taip pat mačiusi minėtą vyrą: „Jis toks ilgesniais plaukais, šiek tiek garbanoti, su paltu. Tas pats įvykis buvo prieš dvi savaites. Jei duše bus vėl toks kartas, reikia greit sureaguoti, užrakinti ir nueiti pas budinčią.“

„Negalima tylėti! Tas pats prieš savaitę buvo ir ketvirtame bendrabutyje, sugalvojo pas jus dabar ateit...“, – apie panašų įvykį prisiminė dar vienas studentas, laiške jį citavo 15min.lt parašęs vaikinas. 

Jo teigimu, studentai nežino, ką daryti – esą budėtojas ne visuomet pastebi praslenkantį nepageidaujamą asmenį. 

„Bendrabučio valdytoja taip pat negali mums padėti. Sako, kad jis mūsų bijo labiau nei mes jo. Taigi, nežinome, kada galime vėl išvysti tamsiaplaukį su garbanomis ir paltuku, slankiojantį po bendrabutį, o gal ir dar kokį vyruką. Gal jis nori išgąsdinti, apvogti, pasigrožėti merginų kūnais ar kažko daugiau, apie ką kalbėti mums net baisu. O viso to pasekmės gali būti vėliau nebeištaisomos“, – perspėjo studentas.

Imtasi priemonių  dėl saugumo 

15min.lt pateiktame universiteto komentare teigiama, kad penktadienį imtasi kuo skubesnių priemonių: visuose bendrabučiuose įvesta ne tik merginų, bet ir vyrų dušų raktų registracija, sugriežtinta bendrabučio svečių registracija.

„Apie įvykį pranešta Žvėryno seniūnijos tyrėjui Robertui Vaitukaičiui. Studentės pakviestos atvykti aprašyti įvykį. Jų parodymai bus perduoti tyrėjui R.Vaitukaičiui. Pirmadienį įvykis aptartas ir Infrastruktūros direkcijos rytiniame pasitarime. Kalbėta apie tai, kokių dar priemonių galima imtis norint apsisaugoti nuo tokių incidentų“, – teigiama atsiųstame komentare. 

Taip pat planuojamas susitikimas su minėto bendrabučio studentais. Susitikimo metu bus aptarta, kokių papildomų atsargumo priemonių būtų galima imtis, kad tokie incidentai nebepasikartotų.

Dėkojame studentui už laišką ir pasiūlytą temą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius