Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgėliams bus skiriamas 30 proc. didesnis mokinio krepšelis

Į Lietuvą atvykstančius pabėgėlius mokysiančios bendrojo lavinimo ugdymo įstaigos už tai gaus 30 proc. daugiau lėšų nei už kitų vaikų ugdymą.
Streikas mokykloje
Klasė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) siūlymą, pagal kurį mokiniui, kuris yra iš pabėgėlių šeimos, būtų skiriamas 30 proc. didesnis mokinio krepšelis.

Švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina BNS yra sakiusi, kad papildomomis lėšomis mokyklos apmokėtų specialistų paslaugas, kurios, tikimasi, leis vaikams greitai integruotis į bendraamžių klases.

„Bendra strategija yra kuo skubiau integruoti vaikus į ugdymo sistemą, tai yra į bendrojo lavinimo mokyklas – būtų per didelė prabanga, jei vaikas labai ilgą laiką praleistų išlyginamojoje klasėje. Padidinta suma būtent numatyta mokytojo padėjėjo etatui ir švietimo pagalbos specialistams apmokėti, kad vaikai kuo greičiau integruotųsi į mūsų mokyklas“, – aiškino viceministrė.

Lietuva yra įsipareigojusi per dvejus metus priimti 1105 asmenis, kurie bėga nuo smurto Sirijoje, Irake ir Eritrėjoje. Pirmoji šeima į Lietuvą atvyko praėjusią savaitę. Pasak viceministrės, skaičiuojama, kad tarp visų pabėgėlių gali būti iki 700 vaikų.

Didesnis krepšelis ir dabar skiriamas vaikams su specialiaisiais poreikiais, paprastai tai – neįgalieji.

Mokinio krepšelio lėšų paskirtymo metodika taip pat pakoreguota atsižvelgiant į planuojamus nuo sausio didinti mokytojų atlyginimus.

Anot ŠMM, mažiausiai uždirbantiems – ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogams – darbo užmokestis kitąmet kils iki 7 proc., šiemet jų algos didėjo 10 procentų. Pradedantiems bendrojo ugdymo mokyklų mokytojams atlyginimai didės 5 proc., visiems kitiems – 3 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius