Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

TeDi’11 studentus kviečia į diskusiją „Teisė vs. Viešumas“

Teisininkų dienos (TeDi) – tai tradicinė Vilniaus universiteto Teisės fakulteto bendruomenės šventė, organizuojama Studentų atstovybės. Šių metų balandžio 14–15 dienomis TeDi‘11 sveikins visus teisininkus, kurie priima iššūkius, eina pirmyn ir siekia to, kas neįmanoma.
TeDi’11 studentus kviečia į diskusiją „Teisė vs. Viešumas“.
TeDi’11 studentus kviečia į diskusiją „Teisė vs. Viešumas“. / 15min.lt nuotr.
Temos: 1 Studentai

Drauge su studentais švente džiaugsis ir renginio globėjas – LR Teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Tradicija tapęs TeDi akcentas – konferencija, kurios metu tiek teisininkai, tiek kiti žinomi visuomenės atstovai kviečiami diskutuoti teisininkų bendruomenei aktualiomis temomis. Šiais metais kviečiame į atvirą diskusiją tema „Teisė vs. Viešumas“. Teisininkų reputacija visuomenės akyse – viena labiausiai eskaluojamų temų, todėl dalyvauti diskusijoje „Teisė vs. Viešumas“ prie vieno stalo pakviesime skirtingoms barikadų pusėms atstovaujančius – teisininkus, žurnalistus bei studentą (kaip objektyvų vertintoją, kuris dar nepriklauso teisininkų luomui, tačiau jau nėra ir pašalietis). Jie kviečiami atvirai ir be užuolankų prabilti apie problemas, susijusias su teisininko įvaizdžiu ir stereotipais bei kartu ieškoti sprendimų.

Kodėl visuomenė laiko teisininkus uždara kasta? Kodėl teisėjais, antstoliais, prokurorais, advokatais pasitiki tik mažiau nei pusė Lietuvos piliečių? Tai ne vieninteliai klausimai, kylantys kalbant apie teisininkų reputaciją:

· Kas lemia tokį mažą visuomenės pasitikėjimą teisininkais ir visa teisėsaugos sistema?

· Kodėl žiniasklaidoje kuriamas neigiamas teisininkų įvaizdis? Kodėl spaudoje atsispindi tik maža dalelė teisėsaugos institucijų darbo, ir ta maža dalis dažniausiai būna su neigiamu atspalviu? Ar tikrai žiniasklaidos formuojamas teisininkų įvaizdis atspindi realybę?

· Kaip neigiamas visuomenės vertinimas veikia teisininkų darbą? Ar teisininkų „kastos“ uždarumas yra vien neigiamas reiškinys? Galbūt šioks toks uždarumas yra sąlygotas objektyvių priežasčių? Ar dalinis teisėsaugos sistemos uždarumas nėra teisingumo vykdymo garantas?

· Kokių priemonių turėtų būti imtasi visuomenės nuomonei apie teisininkus gerinti? Ar tikrai dėl tokios situacijos kalti patys/tik teisininkai?

Į šiuos ir kitus, diskusijos metu iškilusius, klausimus bandysime atsakyti atvirai ir be užuolankų. Diskusijose gimsta tiesa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius