Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 08 /13:52

V.Razumas ir M.Bilotienė tapo ŠMSM viceministrais

Nuo vasario 8 dienos Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje pradeda dirbti du viceministrai: prof. habil dr. Valdemaras Razumas, kuruosiantis aukštąjį mokslą ir mokslą, bei Monika Bilotienė, kurios sritis bus bendrasis ugdymas ir profesinis mokymas. Apie tai skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Valdemaras Razumas ir Monika Bilotienė
Valdemaras Razumas ir Monika Bilotienė / 15min koliažas

Mokslo pasaulyje gerai žinomas prof. V.Razumas, ilgametis Lietuvos mokslų akademijos prezidentas, nuo 2018 metų birželio buvo išrinktas Lietuvos mokslo tarybos pirmininku. Pagal išsilavinimą jis yra chemikas, ilgai dirbęs biomolekulių fizikinės chemijos srityje, apdovanotas Lietuvos mokslo premija, ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi. Jis taip pat yra Latvijos mokslų akademijos užsienio narys. Prof. V.Razumas yra dirbęs įvairiose Švietimo ir mokslo ministerijos darbo grupėse, 2013–2017 m. buvo Aukštojo mokslo tarybos pirmininkas.

Monika Bilotienė, pagal išsilavinimą lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja, nuo 2018 m. gruodžio pradžios iki paskyrimo viceministre laikinai vadovavo ministerijos Ugdymo plėtotės centrui. Prieš tai keliolika metų, nuo 2007 m., dirbo Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros direktoriaus pavaduotoja. Ji yra patyrusi švietimo konsultantė, vadybos ekspertė, stažavosi Mančesterio universiteto Lyderystės centre.

BNS rašo, kad M.Bilotienei tapus viceministre, Ugdymo plėtotės centrui laikinai vadovauti pavesta šios įstaigos Teisės, personalo ir viešųjų pirkimų skyriaus vedėjui Rimui Stankevičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius