-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 03

Kaziuko mugė įsisiūbuoja: Rotušės aikštėje jos dalyviai sės prie lietuviško stalo

Lietuvos sostinėje tęsiasi Kaziuko mugė. Šeštadienį jos metu vyksta išskirtinis renginys – Rotušės aikštėje nusidrieks 100 metrų ilgio stalas, prie kurio bus galima prisėsti ir paragauti lietuviškų patiekalų.
Vilniaus gatves užpildė Kaziuko mugės gerybės
Vilniaus gatves užpildė Kaziuko mugės gerybės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Šimtmečio stalas taps pagrindine susitikimų, pašnekesių ir skanaus maisto erdve šių metų mugėje, – pranešime žiniasklaidai teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

– Puiki žinia – žadama paneigti mitą, jog mugėje pavalgyti brangu, mat užkandžių ir gėrimų bus galima įsigyti už 2–3 eurus. Pietūs prie šventinio šimtmečio stalo vyks šeštadienį, nuo 13–15 val. ir 15–17 val., ir sekmadienį nuo 12–14 val. ir 14–16 val.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus gatves užpildė Kaziuko mugės gerybės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus gatves užpildė Kaziuko mugės gerybės

Dėl šaltų orų dalyvauti penktadienį prasidėjusiose mugėje atsisakė dalis prekybininkų, tačiau šventės organizatorius Vytenis Urba džiaugiasi, kad speigo pabūgo ne visi, o ir orai kiek pasitaisė.

„Mugė tradiciškai driekiasi apie 17 kilometrų ir dėl prasto oro nesutrumpėjo. Visi žinome auksinę frazę, kad nėra blogo oro, yra tik bloga apranga. Vis dėlto, kad būtų smagiau ir šilčiau, mugės metu užkursime laužų ir nemokamai dalinsime karštą arbatą“, – teigia jis.

„Reikia pripažinti, kad šiais metais pavasaris Kaziuko mugės prekiautojams ir lankytojams pateikė šiokį tokį iššūkį, bet tikiu, kad per 415 metų būta ir didesnių, todėl visus kviečiu į Kaziuką – dalinkitės gera nuotaika, šypsenomis!“ – penktadienį atidarydamas mugę kalbėjo Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Paluckas.

Tradicinė Kaziuko mugė Vilniuje vyksta 415-ąjį kartą. Šįmet joje dalyvauja apie 2 tūkst. prekeivių iš 18 pasaulio šalių.

Mugės metu draudžiamas arba ribojamas eismas Gedimino prospekte, T.Vrublevskio, Šventaragio, Pilies, Didžiojoje (ir aplink Rotušės aikštę), Barboros Radvilaitės, Maironio gatvėse, Totorių ir Vilniaus gatvių dalyse nuo Labdarių gatvės iki Gedimino prospekto ir Aukštaičių gatvės dalyje (tarp Maironio ir Paupio gatvių) bei dalyje Vokiečių gatvės.

Šventės metu keičiasi dalies viešojo sostinės transporto maršrutai.

Daugiau informacijos apie mugės prekeivių zonas, renginius ir pramogas – čia.

VIDEO: Kaziuko mugė prasidėjo – ką įdomaus čia galime pamatyti, paragauti ar įsigyti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius