-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 16

„Ding Dong“: tvaraus gyvenimo idėjas skleidžiantys žinomi lietuviai skatina nepasiduoti pirkimo manijai

Spalio pabaigoje Lietuvoje bei dar keliose Europos šalyse – Vokietijoje, Belgijoje, Graikijoje, Portugalijoje – vykusi ekoiniciatyva „Ding Dong“ priartėjo prie pabaigos. Įspūdžiais bei mintimis apie tvarų gyvenimo būdą su 15min dalijasi idėjos ambasadorė, žurnalistė, žurnalo „What do people do“ kūrėja Rasa Jusionytė, keliautojas Aurimas Valujavičius ir komikas Mantas Bartuševičius.

Pirmoji „Ding Dong“ kelionę po Lietuvą pradėjusi R.Jusionytė pasakojo, kad tai buvo neįkainojama patirtis. Anot jos, kiekvienas turėtų susirasti bent vieną iš projekto metu aplankytų vietų ir patys jomis pasidomėti, o kai tik bus galimybė — ir aplankyti.

„Mano didysis projektas buvo Kuršių marios. Yra daugybė mokslininkų, kurie būtent iš Europos Sąjungos gauna paramą, kad galėtų tirti, kokia yra ekologinė situacija Kuršių mariose“, — kalbėjo ji ir pridūrė, kad situacija mariose — kritinė, todėl būtina veikti dabar.

Daugiau apie R.Jusionytės kelionę — ČIA.

Apie tvarų gyvenimo būdą taip pat pasisakė keliautojas A.Valujavičius. Jam pačiam labai įsiminė Birštono pavyzdys ir tai, kaip šis nedidelis miestas įgyvendina tvarumo idėjas.

„Žmonės yra žiaurūs vartotojai ir mažiau — kūrėjai“, — pastebėjo jis ir pabrėžė, kad pats stengiasi pirkti tik tai, ko išties reikia.

Daugiau apie A.Valujavičiaus kelionę — ČIA.

Kelionės po Lietuvą detalėmis taip pat dalijosi komikas M.Bartuševičius. Vaikinas pasakojo, kad tvarumas jo gyvenime užima svarbią vietą. Nors savęs ir nelaiko ekologijos pirmūnu, tačiau 15min jis atskleidė, kad tvarumo principais vadovaujasi kasdieniame gyvenime, o projekto metu ėmė stebėti, kad produktai, kuriuos perka, būtų ekologiški. Pavyzdžiui, be reikalo nelaiko įjungtos šviesos, o pasikrovus prietaisams — įkroviklius ištraukia iš elektros lizdo. Jis taip pat stengiasi pirkti tik tuos daiktus, kurių išties reikia, o ne norisi.

Daugiau apie M.Bartuševičiaus kelionę — ČIA.

VIDEO: Svečiuose – tvarų gyvenimą skatinantys M.Bartuševičius, R.Jusionytė, A.Valujavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius