-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min organizuojama Nacionalinė viktorina žengia už Europos ribų: vyks ir Japonijoje

Nacionalinė viktorina žengia už Lietuvos ribų. Prie vietų, kur vyks šis 15min organizuojamas žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, su kuriuo šiemet portalas 15min kviečia švęsti Lietuvos 30-metį, sąrašo prisijungia ir Japonijos sostinė Tokijas. Tai reiškia, kad Japonijos lietuviai kovo 7 d. taip pat turės galimybę dalyvauti viktorinoje, draugiškai pasivaržyti su draugais bei įgyti naujų žinių apie Lietuvą.
Lietuvos ir Japonijos vėliavos
Lietuvos ir Japonijos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Tokijuje Nacionalinė viktorina vyks Lietuvos Respublikos ambasados patalpose, adresu 3-7-18 Moto-Azabu, Minato-ku.

Viktoriną šiame mieste organizuoja Lietuvos Respublikos ambasados Japonijoje darbuotojai.

„Džiaugiamės Nacionalinės viktorinos idėja ir dėkojame už ją organizatoriams. Viktorina sukurta visiems lietuviams nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos, todėl džiaugiamės galėdami pasiūlyti ją Japonijos lietuvių bendruomenei. Siekiame, kad viktorina sukurtų progą sustiprinti ryšį su Lietuva, domėtis jos istorija ir dalyvauti Lietuvos gyvenime, kad ir kur bebūtume. Taip pat tai puiki proga vietos lietuviams susitikti ir praleisti laiką kartu. Tad kviečiame visus registruotis“, – sako Lietuvos ambasadorius Japonijoje Gediminas Varvuolis.

Užsienio reikalų ministerijos nuotr./Gediminas Varvuolis
Užsienio reikalų ministerijos nuotr./Gediminas Varvuolis

Japonijoje nuolatos gyvena virš 500 lietuvių, veikia 5 garbės konsulatai. Lietuvos ambasada Japonijoje akredituota ne tik Japonijai, bet ir Filipinams, Malaizijai, Indonezijai, Singapūrui, Australijai ir Naujajai Zelandijai, kur gyvena dar tūkstančiai lietuvių.

Japonijoje viktorina prasidės 14 val. vietos laiku. Norintys dalyvauti viktorinoje Japonijos lietuviai gali registruotis Nacionalinės viktorinos puslapyje: https://www.15min.lt/nacionaline-viktorina.

Nacionalinė viktorina – tai nuo 2018 m. 15min kasmet rengiamas individualus žinių patikrinimo konkursas, kurio metu įvairiose Lietuvos ir pasaulio vietose susirinkę dalyviai atsakinėja į klausimus apie Lietuvą iš įvairių sričių.

Šiemet 2020 m. Nacionalinė viktorina vyks kovo 7 d. (šeštadienį), prieš pat Lietuvos Nepriklausomybės 30-metį. Ji pirmąkart vyks ne tik gyvai, bet ir internete.

„Šio projekto idėja kaip tik ir yra suvienyti viso pasaulio lietuvius, kur jie bebūtų. Šiemet švenčiame ypatingą Lietuvai datą – mūsų šalies Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį ir tai darykime vienybėje, didžiuodamiesi savo šalimi, prisimindami ir gerbdami jos istoriją ir herojus, – sako 15min rinkodaros vadovė Rima Olberkytė-Stankus. – Išmaniosios technologijos mus įgalina šioje viktorinoje dalyvauti ne tik gyvai ambasadose ar mūsų šalies atstovybėse, kuriose ji organizuojama, o ir internete, tad laukiame visų 15min portale kovo 7 dieną 19.00 val. Lietuvos laiku.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rima Olberkytė-Stankus
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rima Olberkytė-Stankus

Atvykę į viktoriną dalyviai atsakinės net į 240 klausimų apie Lietuvą, suskirstytų į 8 temas. Jie bus pateikiami atspausdinti ant klausimų lapų, o dalyviai turės įrašyti kuo daugiau atsakymų. Dalyvių rezultatai bus matomi dalyvių tame mieste reitinge, taip pat reitinguose pagal temą ir bendrame reitinge. Geriausiai pasirodę dalyviai bus apdovanoti prizais.

Be Tokijo, Nacionalinė viktorina vyks dar 8 už Lietuvos ribų esančiuose miestuose – Briuselyje, Dubline, Kopenhagoje, Londone, Mančesteryje, Osle, Stokholme ir Varšuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius