Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 01

39-erių veteranui iš Ispanijos – dviejų mėnesių diskvalifikacija

Patyręs Ispanijos tenisininkas Fernando Verdasco (ATP-125) sutiko priimti dviejų mėnesių diskvalifikaciją po to, kai veterano šlapimo mėginyje buvo rasta draudžiamo preparato.
Fernando Verdasco
Fernando Verdasco / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už skaidrumą tenise kovojanti tarptautinė organizacija paskelbė jau kiek anksčiau įsigaliojusią dviejų mėnesių diskvalifikaciją 39-erių tenisininkui, kuris žaisti turnyruose negalės iki 2023 metų sausio 8 dienos.

Vasario mėnesį Rio de Žaneire (Braziija) vykusiame turnyre ispano šlapimo mėginyje buvo rasta draudžiamo preparato metilfenidato.

Tiesa, tyrimo metu paaiškėjo, kad ši medžiaga F.Verdasco yra būtina dėl tenisininkui diagnozuoto hiperaktyvumo sutrikimo, ją ispanui išrašė gydytojas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Verdasco
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Fernando Verdasco

Sezono pradžioje Ispanijos teniso žvaigždė nusprendė neatnaujinti specialaus medicininio dokumento, tik su kuriuo atletams yra suteikiamos išimtys ir leidžiama naudoti kai kuriuos įprastai uždraustus preparatus sveikatos tikslams.

Buvusi septintoji pasaulio raketė pripažino savo kaltę ir savo noru sutiko su dviejų mėnesių be teniso bauda. Kitomis aplinkybėmis tenisininkai už tokį nusižengimą galėtų gauti ir diskvalifikaciją iki dviejų metų.

Vienas iš vyriausių ATP turo atstovų F.Verdasco šiuo metu daugiausiai varžosi „Challenger“ serijos turnyruose. Praeityje jis pasiekė „Australian Open“ pusfinalį, taip pat nukeliavo iki Vimbldono ir „US Open“ ketvirtfinalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius