-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 22

Užtikrintas pergales „Roland Garros“ starte iškovojo C.Alcarazas ir A.Zverevas

Vyrų vienetų „Roland Garros“ varžybų starte favoritais laikomi tenisininkai neklydo ir įveikė pirmuosius barjerus.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visų aistruolių dėmesys ir vėl krypo į jaunąjį Carlosą Alcarazą (ATP-6), kuris pasirodė paskutinis centriniame „Philippe Chatrier“ korte.

Tik šeštajame karjeros „Didžiojo kirčio“ turnyre pasirodantis 19-metis ispanas ekspertų šiuo metu yra laikomas pagrindiniu favoritu triumfuoti Paryžiuje, nežymiai lenkiantis teniso titanus Novaką Džokovičių (ATP-1) ir Rafaelį Nadalį (ATP-4).

Milžiniškos viltys bent jau kol kas talentingojo tenisininko neslegia visai – pirmajame etape jis 6:4, 6:2, 6:0 apšilo kojas su Juanu Ignacio Londero (ATP-141) iš Argentinos.

Beje, pastarasis neįveikė trečiojo kvalifikacijos etapo, tačiau į pagrindinį turnyrą pateko su lucky looser statusu.

Viso susitikimo metu argentinietis, prieš tris metus čia pasiekęs aštuntfinalį, taip ir nesusikūrė nė vieno break point'o.

Prieš metus Paryžiuje debiutavęs C.Alcarazas prasibrovė iki trečiojo etapo, kuriame jį sustabdė vokietis Janas-Lennardas Struffas. Tuomet „Carlitos“ ATP reitinge užėmė tik 97 poziciją, o dabar savo kraityje supertalentas jau turi du „Masters“ serijos titulus ir pergales prieš Nolę ir Rafą.

Antrame etape C.Alcarazo lauks jo tautietis Albertas Ramosas-Vinolasas (ATP-42), kuris po 4 valandų ir 7 minučių maratono rezultatu 6:4, 4:6, 6:4, 7:6(5) palaužė australą Thanasį Kokkinakį (ATP-85).

Užtikrintai į antrą etapą pateko ir Alexanderis Zverevas (ATP-3). Vokietis antrajame pagal dydį „Suzanne Lenglen“ korte 6:2, 6:4, 6:4 sudorojo atranką įveikusį Sebastianą Ofnerį (ATP-218).

Austrijos tenisininkui tai buvo pirmasis ATP mačas nuo praėjusių metų liepos, kai vyko ATP 250 turnyras Los Cabos, Meksikoje.

Saša, trijuose "Masters" serijos turnyruose ant grunto šiemet pasiekęs bent pusfinalį, po dvikovos pasidžiaugė pergale trijų setų kovoje prisimindamas praėjusių metų turnyrą, kai pirmame rate laimėjo po penkių partijų.

Vokietijos teniso žvaigždės toliau lauks serbas Dušanas Lajovičius (ATP-66) arba argentinietis Sebastianas Baezas (ATP-38).

A.Zverevas ir C.Alcarazas potencialiai gali susitikti turnyro pusfinalyje.

Iš favoritų sekmadienį sunkiausiai sekėsi Felixui Auger-Aliassime'ui (ATP-9), kuris vos nesuklupo jau ant pačio pirmojo laiptelio. Kanadietis panaikino dviejų setų deficitą ir 2:6, 2:6, 6:1, 6:3, 6:3 palaužė Peru atstovą Juaną Pablo Varillas (ATP-122).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius