Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Buvusioje „jL“ ekipoje permainos – komandą palieka treneris

Norvegijos esporto organizacijos „Apeks“ CS:GO ekipoje sujudimas – kolektyvą palieka treneris Jakubas „⁠kuben⁠“ Gurczynskis.
„kuben“ su „jL“ Pasaulio čempionate Paryžiuje
„kuben“ su „jL“ Pasaulio čempionate Paryžiuje / HLTV nuotr.

Organizacija praneša, jog susikirto komandos ir stratego ateities vizija, todėl buvo priimtas sprendimas atsisveikinti su treneriu, dar pavasarį atvedusių „Apeks“ iki Pasaulio čempionato „Blast.tv Paris Major“ pusfinalio. Taip pat, vadovaujant lenkui, „Apeks“ įsiveržė į pasaulinio CS:GO komandų reitingo dešimtuką.

35-erių trenerio vietą užima Torbjørnas „⁠mithR⁠“ Nyborgas. Norvegas paskutiniu metu buvo „kuben“ asistentu, tuo pat metu treniravęs ir antrąją „Apeks“ ekipą, vadintą „Rebels“. Taip pat 33-ejų specialistas patirties yra įgavęs vadovaudamas „MOUZ“ ekipai.

HLTV nuotr./„kuben“ „ESL One Cologne“ turnyre
HLTV nuotr./„kuben“ „ESL One Cologne“ turnyre

Būtent „kuben“ ir buvo tas treneris, padėjęs iškilti ir žymiausiam Lietuvos CS:GO žaidėjui Justinui „jL“ Lekavičiui. Šiuo metu lietuvis karjerą tęsia „NAVI“ ekipoje, o apie savo buvusį trenerį buvo itin šiltai atsliepęs dar pavasarį vykusiame Pasaulio čempionate.

„Man jis yra lyg mentorius, – „Blast.tv Paris Major“ metu, kalbėdamas apie tuometinį savo trenerį, sakė Justinas – jis visuomet išlieka ramus, nerodantis emocijų. Manau, jog tai gera trenerio savybė.“

„Kuben“ savo esportininko karjerą pradėjo kaip Counter-Strike 1.6 žaidėjas, o vėliau, jau CS:GO disciplinoje tapo žymiojo lenkų „Virtus.pro“ penketuko treneriu. Prie „Apeks“ jis prisijungė 2022-ųjų vasarą, kuomet komandoje vyko permainos. Jam atėjus, organizacija vis dar buvo stabilaus penketuko paieškos procese, tačiau perėmęs komandą į savo rankas lenkas sustygavo „Apeks“ žaidimą ir atvedė ekipą iki Pasaulio čempionato pusfinalio.

Šiuo metu „Apeks“ užsidarę treniruočių bazėje Osle, Norvegijoje, kur ruošiasi artėjančioms kovoms „ESL Pro League S18“. Pirmasis jų mačas vyks rugsėjo 13-ąją prieš amerikiečių „M80“. Deja, pagal „ESL“ taisykles naujasis komandos treneris „MythR“ negalės prisijungė prie kolektyvo šiame turnyre.

„jL“ su „NAVI“ taip pat startuos toje pačioje C grupėje, kaip ir „Apeks“. Pirmuoju jų varžovu bus „5yclone“ ekipa iš Kinijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius