Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Red Bull Solo Q“ belaukiant: didžiausi „League of Legends“ tarptautiniai turnyrai

Artėjant „Red Bull Solo Q“ turnyrui, visai neseniai jums pristatėme stipriausias „League of Legends“ regionų lygas ir tituluočiausias jų komandas. Šįkart užmeskime akį į tris pagrindinius tarptautinius turnyrus.
„League of Legends“ pasaulio čempionatas
„League of Legends“ pasaulio čempionatas

„All-Star“ turnyras

„League of Legends“ „All-Star“ turnyras
„League of Legends“ „All-Star“ turnyras

„League of Legends“ „All-Star“ turnyrai vyksta nuo 2013-ųjų ir kasmet draugiškoms varžyboms suburia geriausius žaidėjus iš eilės regionų. Tiesa, šiemet dėl besitęsiančios pandemijos „All-Star“ turnyras vyks internete.

Skirtingai nei prieš tai vykusiuose čempionatuose, turnyras bus padalintas į dvi dalis: „Underdog Uprising“ ir „Superstar Showdown“.

„Underdog Uprising“

Pirmąją „All-Star“ dieną, gruodžio 18-ąją, įvyks „Underdog Uprising“ konkursas, kuriame vienas prieš kitą kovos kaimyniniai regionai – mažesnieji bandys mesti iššūkį artimiausiems titanams. Šio konkurso komandos bus sudarytos atsižvelgiant į fanų balsavimą.

„Underdog Uprising“ ragus surems LCK prieš PCS su OCE, LPL prieš VCS su LJL, LCS prieš LLA su CBLOL ir LEC prieš TCL bei LCL.

„Superstar Showdown“

„Superstar Showdown“, įvyksiančiame gruodžio 19 ir 20 dienomis, pasirodys keturios superkomandos iš LCK, LCS, LEC ir LPL lygų. LCK ir LPL ekipos pasirodys šeštadienį, o LCS ir LEC žais sekmadienį.

Keturiems regionams bus paruoštos ir specialios „Red Bull“ vienas prieš vieną varžybos. Pirmo etapo kovos įvyks gruodžio 18 d., o pusfinaliai ir finalai – atitinkamai 19 ir 20 dienomis.

„All-Star“ renginyje dalyvaus ne tik profesionalai – savo jėgas tarpusavyje išbandys ir karjeras baigę garsūs žaidėjai prieš influencerius ir transliuotojai.

„Mid-Season Invitational“

MSI
MSI

„Mid-Season Invitational“ yra kasmetinis „League of Legends“ turnyras, nuo 2015-ųjų rengiamas žaidimo kūrėjų „Riot Games“. Jis yra antras svarbiausias tarptautinis „League of Legends“ turnyras po pasaulio čempionato.

Nuo 2017 metų penkių pagrindinių lygų regionų pavasario dalies čempionai automatiškai patenka į pagrindinį „Mid-Season Invitational“ turnyrą, kurį sudaro 13 ekipų.

Pirmąjį MSI 2015-aisiais laimėjo tituluočiausia Kinijos lygos komanda „Edward Gaming“. Savo ruožtu pernai „G2 Esports“ tapo pirmąja Europos organizacija, nuskynusia MSI titulą.

Daugiausiai kartų „Mid-Season Invitational“ turnyrą yra laimėjusi Pietų Korėjos „SK Telecom T1“ ekipa. Ji šiose varžybose triumfavo 2016 ir 2017 metais.

Šiemet „Mid-Season Invitational“ turnyrą „League of Legends“ kūrėjai „Riot Games“ atšaukė dėl koronaviruso pandemijos.

Pasaulio čempionatas

„League of Legends“ pasaulio čempionatas
„League of Legends“ pasaulio čempionatas

„League of Legends“ pasaulio čempionatas, dar žinomas kaip „Worlds“, yra gilias tradicijas ir milžinišką populiarumą turintis pagrindinis disciplinos turnyras.

„Worlds“ yra kiekvieno sezono kulminacija. Šiemet pasaulio čempionate, įskaitant kvalifikacines jo varžybas, iš viso dalyvavo 22 komandos.

Pasaulio čempionatas rengiamas nuo 2011 metų. Nors pirmajame triumfavo Europos komanda „Fnatic“, nuo antrojo jame dominuoja Azijos komandos. Kaip ir MSI turnyrą, daugiausiai pasaulio čempionato titulų – 3 – yra iškovojusi T1 organizacija.

„League of Legends“ pasaulio čempionatas kasmet renka ir įspūdingus peržiūrų skaičius. Šių metų turnyro finalas tarp „Damwon Gaming“ ir Kinijos „Suning“ tapo antru populiariausiu esporto maču istorijoje. Jį vienu metu stebėjo 3,882,252 žiūrovų.

Šiemet pasaulio čempionate po dvejų metų pertraukos triumfavo Pietų Korėjos ekipa – „Damwon Gaming“. Apskritai šios šalies komandos yra laimėjusios šešis iš 10 pasaulio čempionatų.

Apie Azijos komandų dominavimą ir jo priežastis plačiau paskaityti galite paspaudę šią nuorodą.

Jeigu norite iš arčiau susipažinti su stipriausiomis „League of Legends“ regionų lygomis ir tituluočiausiomis jų komandomis, tą galite padaryti čia.

„Red Bull Solo Q“

„League of Legends“ žaidėjai ir fanai gruodį nesnaus ir Lietuvoje, nes jau šį sekmadienį įvyks „Red Bull Solo Q“ turnyras, kurio finaliniame etape vienas prieš vieną kausis 7 garsūs lietuviai. Turnyro transliaciją nuo 13:30 galėsite stebėti 15min portale, feisbuke ir „Esporto namų“ „Twitch“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius