TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

„ESL“ nebeorganizuos nacionalinių lygų

Didžiausia „Counter-Strike“ turnyrų organizatorė „ESL“ nusprendė atsisakyti nacionalinių bei regioninių lygų nuo kitų metų.
„ESL One“
„ESL One“ / ESL nuotr.

Tai reiškia, kad nuo kitų metų nebeišvysime Beneliukso, Prancūzijos, Ispanijos, Turkijos, Australijos, Naujosios Zelandijos, Brazilijos, Vokietijos, Lenkijos ir Didžiosios Britanijos nacionalinių „Counter-Strike“ lygų.

„ESL“ nutraukia dalį savo „CS:GO“ turnyro operacijų. „ESL FACEIT Group“ bendrovė pareiškė, kad yra atvira bendradarbiauti su trečiųjų šalių organizatoriais, kad padėtų komandoms, kurios dalyvavo nacionalinėse lygose.

ESL nuotr./„ESL Pro League“
ESL nuotr./„ESL Pro League“

„ESL“ pranešime pažymėjo, kad bendrovė valdo dvi lygiagrečias sistemas, skirtas "Counter-Strike“ esportui: anksčiau minėtą nacionalinį modelį, pvz., ESL Meisterschaft Vokietijoje ir ESL Premiership JK, ir „besienę sistemą“, kurią sudaro komandos iš įvairių regionų ir šalių, atvirai dalyvaujančios pasauliniuose turnyruose.

„ESL“ savo pareiškime pasidalijo tokiais argumentais: „Galiausiai tai pablogino mūsų gebėjimą susikaupti ir sukėlė daugybę suderinamumo problemų įvairiose ESL Pro Tour srityse. Laikui bėgant tapo vis labiau akivaizdu, kad besienė sistema yra daug dinamiškesnis ir lankstesnis pagrindas ir geresnis kelias trokštančioms komandoms ir žaidėjams kilti aukštyn.“

VIDEO: Interviu su jL - Visa Tiesa Apie Major

Geriausios komandos iš Vokietijos ir Lenkijos vis tiek turės galimybę varžytis IEM Katovicų ir IEM Kelno turnyruose, o „ESL“ teigė, kad susisiekė su paveiktomis komandomis, kad padėtų joms suteikti „alternatyvių galimybių“, nors informacija apie minėtas galimybes nebuvo pasidalintos.

Šios naujienos pasirodė nepaisant 1,5 mlrd. USD vertės „ESL“ ir „FACEIT“ susijungimo 2022 m. pradžioje, per kurį bendrovė paskelbė, kad ji siekia „remti vietinių esporto scenų plėtrą“. Taip pat buvo teigiama, kad ji „daug investuos į būsimų žaidėjų kelią į profesionalą“.

Nustojus egzistuoti nacionalėms ir regioninėms lygoms, mažesnėms regioninėms komandoms šiuo metu lieka mažiau galimybių varžytis ir patekti į LAN turnyrus. Žinoma, „ESL FACEIT Group“ turi ilgametę „ESEA“ lygos sistemą, kuri suteikia progą iškilti naujoms komandoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius