Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsilaužėlis, tariamai susijęs su „GTA 6“ nutekinimu, buvo sulaikytas policijos

Paauglys iš Jungtinės Karalystės buvo suimtas dėl įtarimų įsilaužimu į „Rockstar Games“ sistemą. Dėl jo internete nutekėjo daugiau nei 90 „GTA 6“ žaidimo vaizdo įrašų ir nuotraukų. Tai buvo vienas didžiausių visų laikų informacijos apie naują žaidimą nutekinimų.
GTA 6
GTA 6 / "Global Insider" nuotr.

Londono miesto policija savo „Twitter“ paskyroje patvirtino, kad 17-metis Oksfordšyre buvo areštuotas vykdant kibernetinių nusikaltimų padalinio remiamą tyrimą. Daugiau informacijos nebuvo atskleista, išskyrus faktą, kad paauglys tebėra suimtas. Vis dėlto buvęs „Reuters“ žurnalistas Matthew Keysas tikina, kad areštas yra susijęs su „įsilaužimu į Rockstar Games ir galbūt Uber sistemas“.

„Uber“ neseniai paminėjo, kad į ją įsilaužė tas pats asmuo ar grupė, atsakingi už GTA 6 nutekėjimą, ir kad dabar ji bendradarbiauja su FTB ir JAV teisingumo departamentu savo tyrime. „Uber“ atstovai teigė: „Manome, kad šis užpuolikas (ar užpuolikai) yra susijęs su programišių grupe Lapsus$, kuri per pastaruosius metus vis aktyviau veikė. Vien 2022 m. jie pažeidė „Microsoft“, „Cisco“, „Samsung“, „Nvidia“ ir kitų įmonių sistemas.“

123RF.com nuotr./Policininkas apklausia nusikaltėlį (asociatyvi nuotr.)
123RF.com nuotr./Policininkas apklausia nusikaltėlį (asociatyvi nuotr.)

Paaugliui buvo pareikšti užstato pažeidimo ir du kaltinimai dėl piktnaudžiavimo kompiuteriu. Britas rugsėjo 24 d. pasirodė Highbury Corner jaunimo teisme. 17-metis Oksfordšyro miesto gyventojas neigė naudojęsis savo telefonu kaip įrankiu pasiekti „Rockstar“ privačius failus ir serverius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius