Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milžiniškos permainos „Valorant“ esporto scenoje paveiks ir Lietuvos žaidėjus

Neseniai baigėsi 2022 m. VCT turas, po kurio pasaulio čempionais tapo brazilai "LOUD". Ruošiantis naujam sezonui, komandos peržiūri savo sudėtis ir tikisi sustiprinti savo pajėgas kitiems metams. Dar daugiau, "Riot" neseniai paskelbė oficialių 30 organizacijų sąrašą, kurios įgijo partnerystės statusą ir turės teisę dalyvauti 2023 m. VCT sezone.
VCT 2023
VCT 2023 / "Dexerto" nuotr.

Trys pasaulio regionai – „EMEA“ (Europos ir Artimųjų Rytų), „Americas“ (Šiaurės bei Pietų Amerika), bei „Pacific“ (Azija) – turės po 10 organizacijų, kurios galės oficialiai varžytis VCT turnyrinėje sistemoje. Toks „Riot“ sprendimas gerbėjų yra vertinamas nevienareikšmiškai.

Iš vienos pusės, ši bendra sistema ne tik suteikia aiškesnį ir lygiavertį regioninį komandų identitetą profesionalioje scenoje, tačiau ir įgalina žaidėjus, visoms organizacijoms nustatant minimalios algos dydį, kurį privalo gauti kiekvienas žaidėjas. „EMEA“ regione minimali alga siekia €50,000 (US$70,000), „Americas“ – US$50,000, „Pacific“ – 67,000,000 KWR (US$47,500). Šie skaičiai neapima jokių pasirašymo premijų, premijų už rezultatus ar piniginių prizų. Taip pat tikimasi, kad organizacijos suteiks žaidėjams ir vyriausiajam treneriui būstą varžybų sezono metu.

"vlr.gg" nuotr./Valorant Champions 2022
"vlr.gg" nuotr./Valorant Champions 2022

Iš kitos pusės, kai kurie gerbėjai yra nepatenkinti, kad keletą žymių ir mėgiamų organizacijų neįgijo „Riot“ partnerystės statuso. Tarp jų patenka tokie žinomi vardai kaip dabartiniai pasaulio vičečempionai „OpTic Gaming“, „FunPlus Pheonix“, „Ninjas in Pyjamas“, „FaZe“, „TSM“.

Būtent šis aspektas paveiks ir didžiąją dalį dabartinių Lietuvos „Valorant“ profesionalų. Partnerio statuso negavo „OG LDN UTD“, kuriai atstovavo 4 lietuviai, buvę pasaulio čempionai „Acend“, kurią treniruoja Laurynas „Nbs“ Kisielius bei „G2 Esports“, kurioje žaidžia Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas. Vienintelis lietuvis, kurio organizacija gavo parnerio statusą yra „Team Vitality“ narys Jokūbas „cender“ Labutis.

OG nuotr./OG x LDN UTD
OG nuotr./OG x LDN UTD

Nors visi lietuviai dar turi kontraktus su savo komandomis, „OG“, „Acend“ bei „G2 Esports“ jau pranešė, kad leidžia lietuviams ieškotis naujų komandų kitam sezonui.

VCT 2023 ikisezoninis perėjimų langas atsidarė 2022 m. rugsėjo 26 d. ir baigiasi 2023 m. vasario 1 d. Komandos iki 2022 m. spalio 15 d. „Riot“ turi pateikti savo pradinį komandų sudėčių sąrašą kartu su įrodymu, kad žaidėjai turi būtinus darbo leidimus arba vizas, kad galėtų gyventi numatytame skirtingų VCT regionų centre (Los Andžele, Berlyne arba Seule). Visgi organizacijos dar galės atlikti sudėties pakeitimus iki vasario mėn.

Po pirmojo turnyro San Paule (Brazilijoje) atsidarys nedidelis tarpsezonio perėjimų langas, kuriame komandos gali keisti žaidėjus nuo 2023 m. kovo 6 d. iki kovo 25 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius