Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„jL“ su „Apeks“ iškovojo kelialapį į 18-ąjį „ESL Pro“ lygos sezoną

Justinas „jL“ Lekavičius ir jo atstovaujama „Apeks“ CS:GO komanda tęsia puikius pasirodymus aukščiausiame šio žaidimo lygyje. Šįkart Norvegijos esporto organizacijos ekipa išsikovojo teisę dalyvauti prestižinėje „ESL Pro League S18“.
„jL“ su komandos kapitonu „kyxsan“
„jL“ su komandos kapitonu „kyxsan“ / HLTV nuotrauka

Tai lėmė puikus pasirodymas „ESL Challenger“ lygos 45-ajame sezone, kur „jL“ ir kompanija laimėjo pirmąją vietą.

Turnyras, vykęs „online“ formatu, tęsėsi nuo balandžio 11-osios ir susipynė su „Blast.tv Paris Major“, kuriame „Apeks“ grūmėsi dėl aukščiausių vietų. Buvo dienų, kuomet šios lygos komandos privalėjo žaisti savo oficialius susitikimus iš viešbučio Paryžiuje.

Dar balandį „Apeks“ lygoje startavo dviem 2-0 pergalėmis prieš Balkanų „Partizan“ ir rusų „K23“. Vėliau, jau viršutinio krepšelio ketvirtfinalyje, Justinas vedė savo komandą į pergalę prieš lenkus „9INE“ - lietuvis buvo rezultatyviausias susitikimo žaidėjas su 58 nužudymais ir 49 mirtimis, o „Apeks“ iškovojo pergalę 2-1.

Pusfinalyje jiems teko rusų „1WIN“ varžovas, su žymiuoju Kirillu „BoombI4“ Mikhailovu priešaky. Pastarieji du mačai buvo žaidžiami iškart grįžus iš „Blast.tv Paris Major“, po kurio žaidėjai nebuvo pilnai atsigavę. Visgi, tai nesutrukdė pasiekti ir antrosios pergalės, kas lėmė, jog „Apeks“ pateko į viršutinio krepšelio finalą.

Tiesa, jame, jau be kapitono „kyxsan“ žaidę „Apeks“, turėjo pripažinti „Spirit Academy“ pranašumą ir tolimesnis komandos kelias kiek pasunkėjo. Dėl patekimo į didįjį finalą „Apeks“ turėjo praeiti savo gerų draugų, ukrainiečių „Monte“ barjerą. Po labai atkaklios kovos ir lemiamame žemėlapyje įvykusio pratęsimo, galiausiai „Apeks“ iškovojo pergalę ir žengė į priekį link „ESL Pro League“ 18-ojo sezono.

Lygos finale „Apeks“ ir vėl susitiko su „Spirit Academy“, kurie prieš lemiamą kovą turėjo vieno žemėlapio pranašumą ir mačą pradėjo su 1-0 pergalių balansų. Visgi, „Apeks“ įrodė, jog dukart juos nugalėti turnyre nėra taip paprasta ir serijoje iki trijų pergalių startavo dviem iškovotais žemėlapiais. „Spirit“ pavyko išlyginti rezultatą, tačiau galiausiai „jL“ ir kompanija uždarė finalo mačą, laimėdami paskutinį žemėlapį ir iškovodami pirmąją vietą „ESL Challenger“.

„Apeks“ įgavo teisę rungtyniauti „ESL Pro league S18“, kuri prasidės vasaros pabaigoje Maltoje ir tęsis du mėnesius. Čia jų varžovais bus tokie grandai kaip „Vitality“, „Heroic“, „FaZe“ bei kitos elitinės pasaulio CS:GO ekipos. Be viso šito Lekavičiaus komanda gavo 20-ies tūkstančių JAV dolerių prizą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius