Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip Lietuvos „CS:GO“ komandoms sekasi tarptautiniuose turnyruose?

Kol stipriausios pasaulio komandos varžėsi prestižiniame „IEM Rio Major“ turnyre, vis sparčiau augantis Lietuvos komandų būrys turėjo savo išbandymų „ESEA“ ir „SCL“ lygose. Šiame straIpsnyje bus pateikta lietuvių komandų vidurio sezono apžvalga
SD Invicta
Esporto lygos finalas

Pradėkime nuo „ESEA“ lygos. Kaip žinia, tai yra geriausia tarptautinė „CS:GO“ esporto lyga, turinti 5 divizijas. Žemiausia pagal pajėgumą yra „Open“ divizija. 43-ajame „ESEA Open“ sezone varžosi net aštuoni lietuvių penketukai – „Born in Lithuania“, „TeamQuestionMark“, „H_Slayers“, „Hotdodgers“, „AVANTIURA“, „TeamLunatic“, „reOs“ bei „Born In Lithuania BLUE“. Vis dėlto tik pastariosios keturios komandos turi realią galimybę papulti į atkrintamųjų varžybų etapą. Geriausiai kol kas sekasi „Born In Lithuania BLUE“ – iš 8 sužaistų varžybų, jie laimėjo 7.

Aukštesnėje „ESEA Intermediate“ divizijoje varžosi keturios Lietuvos komandos – „Grindas“, „Panama“, „Gladiatoriai“ ir „Broken Mind“. Vaizdas iš tiesų džiugina – pusė iš jų yra turnyrinių lentelės lyderės. Būtent „Grindui“ ir „Panamai“, komandoms, žinomoms iš kitų nacionalinių turnyrų (įskaitant ir „Amber Clutch“ lygą) sekasi geriausiai. „Grindas“ laimėjo 8 ir pralošė vos 1 mačą bei yra įsitvirtinęs 4 vietoje iš 174 komandų. Tuo tarpu „Panama“ turi 7 pergales ir 1 pralaimėjimą. Likusios „Intermediate“ divizijos komandos taip pat turi šansą patekti į atkrintamųjų etapą.

Jokūbo Šumsko nuotr./„Grindas“
Jokūbo Šumsko nuotr./„Grindas“

Pakopa geresnėje „ESEA Main“ lygoje varžosi „SD-Invicta“ bei „7 Reasons“. Nors „SD-Invicta“ turėjo sudėtingą startą, jie sugebėjo reabilituotis laimėdami pastarąsias 4 varžybas iš eilės ir šiuo metu turi 5 pergales bei 2 pralaimėjimus savo sąskaitoje. Tokį patį kiekį turi ir „7 Reasons“. Vis dėlto jų forma pastaruoju metu yra susilpnėjusi, kadangi jie pralošė dvi varžybas iš eilės.

Sparčiai populiarėjančioje „SCL“ tarptautinėje lygoje yra 4 divizijos. Čia neseniai baigėsi jau septintasis reguliarus lygos sezonas. Silpniausioje, „Public“, divizijoje varžėsi trys lietuvių komanods, bet nė viena iš jų į kitą etapą nepateko.

„Intermediate“ divizijoje „Panama“ reguliarųjį sezoną užbaigė su 6 pergalėmis bei 2 pralaimėjimais ir tai jiems leido užsitikrinti septintąją vietą bei kelialapį į atkrintamųjų etapą, kurį jie pradės rytoj.

PANAMA
PANAMA

„Master“ divizijoje „7 Reasons“ sezonas apmaudžiai baigėsi. Su 4 pergalėmis ir pralaimėjimais dėl prastesnio raundų santykio jie liko 17-oje vietoje ir vos per žingsnį nepateko į kitą etapą.

Tuo tarpu aukščiausioje „Challenger“ divizijoje puikiai sezoną pradėję „SD-Invicta“, laimėję tris varžybas iš eilės, prarado savo gerą formą ir skaudžiai patyrė keturių iš eilės pralaimėtų varžybų seriją bei nebeužsitikrino kelialapio į kitą etapą.

Vis dėlto visoms šioms komandoms pavyko išlaikyti savo poziciją išvardintose „SCL“ lygų divizijose ir jos galės bandyti savo laimę kitame sezone. ŠIame sezone visų lietuvių komandų dėmesys yra nukreiptas į „ESEA“ lygos ateinantį atkrintamųjų etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius