Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tekken 7“ Lietuvos atstovas Karolis „BlueScreen“ Jurkus: apie žaidimus ir atstovavimą Lietuvai

Kovinių žaidimų mėgėjai šiemet turės savo atstovą IESF pasaulio čempionate. LESPA ir LTFGC organizuotame nacionalinių atrankų etape geriausiai pasirodęs Karolis „BlueScreen“ Jurkus bus Lietuvos atstovu artėjančiame čempionate. Kviečiame iš arčiau susipažinti su Karoliu ir jo kelione geriausio Lietuvos „Tekken 7“ žaidėjo link.
„Tekken 7“ nacionalinės atrankos
„Tekken 7“ nacionalinės atrankos / „Lithuanian Fighting Game Community“ nuotr.

Kur prasidėjo Tavo kelias „Tekken“ žaidime?

Kelias „Tekken'e“ prasidėjo labai įdomiai, kai bendrabutyje su kambarioku, kuris yra LTFGC (Lietuvos kovinių žaidimų bendruomenės - aut. past.) „Dragon Ball FigherZ“ geriausias žaidėjas ir šios bendruomenės turnyrų daukartinis čempionas („Chilly“). Neturėjome, ką veikti ir jis norėjo mane pristatyti į kovinių žaidimų žanrą, nes prieš tai intensyviau žaidžiau tik CS:GO ir OSRS („Old School RuneScape“). Tip abu atradom žaidimą, kurio nesame žaide prieš tai ir tai buvo „Tekken 7“.

Anksčiau žaidei tiek „League of Legends“, tiek „Counter Strike: Global Offensive“ žaidimus. Kaip jie prisidėjo prie sėkmės „Tekken“ žaidime?

Tiek „LoL“, tiek CS:GO yra lėti ir daug oponentų skaitymo reikalaujantys žaidimai. Priešininkų skaitymo aspektas, tuo pačiu ir kantrybė tikrai persidavė į „Tekken'ą“. Taip pat dalyvavimas CS:GO turnyruose „gyvai“ ir nuotoliniu būdu šiek tiek padeda susitvarkyti su jauduliu.

Asmeninio albumo nuotr./Karolis „BlueScreen“ Jurkus
Asmeninio albumo nuotr./Karolis „BlueScreen“ Jurkus

Kokie Tavo šiuo metu didžiausi pasiekimai žaidime?

Laimėjau paskutinį organizuotą „InfoShow Lan Party“ turnyrą. Šios nacionalinės atrankos taip pat buvo didelis pasiekimas. Taip pat, 2020 metų vasarą LTFGC organizuotame „gyvame“ turnyre užėmiau 5-6 vietą.

Ką tau reiškia atstovauti Lietuvai ateinančiame čempionate?

Tikrai malonu ir garbė atstovauti savo šaliai mėgstamame žaidime ir parodyti, kad turime šiokią tokią "Tekken 7" žaidėjų bendruomenę tokioje nedidelėje šalyje.

Galbūt domėjaisi, kokie yra kitų šalių atstovai šiame čempionate? Kaip vertini savo galimybes?

Dabar vyko „EVO Online“, vienas didesnių Tekken 7 turnyrų, kuris turėjo ir europe east dalį. Ten lenkai turėjo labai stiprių žaidėjų, taip pat teko žaisti Baltijos šalių turnyre prieš kaimynus latvius ir estus, tai jų žaidimo lygis yra pakankamai panašus kaip lietuvių. Apart to, dėl kitų oponentų neteko domėtis.

Kaip vertini savo galimybes čempionate?

Iš tikrųjų, kol dar tiksliai priešininkų nežinau įsivertint galimybės ganėtinai sunku, bet manau, kad šansų patekti į finalinį etapą Izraelyje visiems visada yra.


Karolis savo kelionę „IESF World Championship 2021“ turnyre pradės jau kitą savaitę. Grupių etape jis susitiks su Šveicarijos, Belgijos ir Portugalijos atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius