Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31 /16:40

Europos krepšinio šventė Lietuvoje prasidėjo apytuštėse arenose

Istorinė akimirka – Lietuvoje trečiadienį po pietų prasidėjo ilgai lauktas Europos krepšinio čempionatas („EuroBasket 2011“).
Rungtynių akimirka
Panevėžyje Ispanijos ir Lenkijos rungtynes stebėjo apie 1000 sirgalių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmosios į kovą stojo A ir B grupės komandos: Panevėžyje ginklus surėmė Ispanijos ir Lenkijos (83:78), o Šiauliuose – Italijos ir Serbijos rinktinės (68:80).

Pirmuosius taškus 37-ajame istorijoje Europos krepšinio čempionate pelnė italas Stefanas Mancinelli.

Tiesa, žadėto sirgalių antplūdžio bent jau pirmosiose rungtynėse – nematyti. Tribūnos Panevėžio ir Šiaulių arenose – apytuštės.

Pirmąjį Europos čempionės Ispanijos rinktinės mačą pirmenybėse su Lenkija Panevėžio arenoje atėjo pažiūrėti tik apie tūkstantis sirgalių. Iš viso šioje arenoje telpa 5,5 tūkst. žiūrovų.

„Beveik visi čempionato bilietai yra parduoti. Tiesa, sirgaliai bilietus pirko ne į vienerias, o į dienos rungtynes. Taigi gal jie ateis vėliau, į kitas rungtynes“, – 15min.lt sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

Netrukus kovas pradėjo ir C bei D grupės rinktinės: Alytuje Juodkalnija varžėsi su Makedonija (70:65), o Klaipėdoje – Gruzija su Belgija (81:59).

Visas čempionato rungtynes gyvai galėsite sekti naujienų portale 15min.lt (žiūrėkite viršuje dešinėje pusėje).

Viso čempionato tvarkaraštį, rezultatus, turnyrinę lentelę ir išsamią statistiką rasite specialioje rubrikoje – 15min.lt/Eurobasket2011

Lietuvos krepšinio rinktinė kovas pradės trečiadienio vakarą. Pirmosiose A grupės rungtynėse Panevėžyje Kęstučio Kemzūros auklėtiniai žais su Didžiąja Britanija.

Papildyta 16.40 val. Krepšinis pasiekė Klaipėdą: Gruzija susivežė didžiausias pajėgas

Klaipėdoje Europos krepšinio čempionatas prasidėjo nuo Gruzijos ir Belgijos varžybų. Pirmą kartą į Europos pirmenybes patekę gruzinai atsivežė gausias palaikymo pajėgas. Belgų komandą palaikė itin nedaug sirgalių – vos keli. Stebėti kovos atvyko ir slovėnų bei rusų sirgaliai.

Gruzinai uostamiesčiui nuo pat pirmųjų akimirkų demonstravo, jog yra stiprūs sirgaliai – atsivežė kelias didžiules vėliavas, visi apsirėdė baltais ir raudonais marškinėliais – spalvomis, kokios yra ir jų šalies simbolikoje. Gruzijos ambasadorius Lietuvoje Georgijus Kerdikošvilis jau anksčiau pabrėžė, jog į Lietuvą atvyks daugiau nei tūkstantis sirgalių. Gruzinai į Lietuvą keliavo užsakomaisiais reisais, skraidinusiais į tarptautinį Palangos oro uostą.

Pirmosiose varžybose Klaipėdoje taip pat dar buvo gausybė laisvų vietų. Per penkis tūkstančius žmonių talpinančioje arenoje dar buvo likę maždaug pora tūkstančių laisvų vietų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius