-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 14

D.Adomaitis pasitinka pažįstamą veidą: čia jis buvo lyderis, Belgrade – vaidmens žaidėjas

Dainius Adomaitis pirmadienį „Siemens“ arenoje visų savo auklėtinių nematė – treniruotė buvo pasirinktina. Tačiau vienoje aikštės pusėje plušo trys aukštaūgiai: Evaldas Kairys, Martynas Echodas ir Marekas Blaževičius – jų laukia daug vargo, mat jau rytoj teks suremti pečius su gerai pažįstamu Arciomu Parachouskiu, dar pernai padėjusiu vilniečiams kertiniais sezono momentais.
Artiomas Parachovskis ir Dainius Adomaitis
Artiomas Parachovskis ir Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Sausio mėnesį Europos taurės lemiamose rungtynėse būtent A.Parachouskis įskraidino lemiamą metimą į „Partizan“ krepšį ir išsaugojo „Rytui“ viltis patekti į ketvirtfinalį.

Tačiau vasarą baltarusis, užsitarnavęs Vilniaus sirgalių pagarbą, išvyko į Balgradą ir tapo Andrea Trinchieri auklėtiniu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis

„Partizan“ schemose A.Parachouskio vaidmuo yra menkesnis nei Vilniuje. Sezoną Europos taurėje vidurio puolėjas pradėjo 2 ir 6 taškų pasirodymais.

„Tai kitoks vaidmuo, nei turėjau „Ryte“, – įspūdžiais su Eurolyga.lt dalijosi „Partizan“ aukštaūgis. – Treneris nori, kad aikštelėje atlikčiau savo darbą, komandos draugams statyčiau geras užtvaras, kovočiau dėl kamuolių. Akivaizdu, kad nenešu lyderio naštos, manęs neprašo rinkti didelių skaičių pelnytų taškų ir atkovotų kamuolių grafose.

Komandoje turime daug žaidėjų, kurie kasdien gali pelnyti dviženklį taškų skaičių. Viskas yra gerai, bandau priprasti prie naujo vaidmens ir duoti komandai kuo įmanoma daugiau naudos.“

Pirmosiose Europos taurės rungtynėse „Rytas“ driogstelėjo – 92:86 pranoko Krasnodaro „Lokomotiv“, bet praėjusią savaitę 61:82 gavo Limožo CSP komandos antausį.

Gera D.Adomaitį pasiekusi žinia ta, kad, kaip pranešė Eurolyga.lt, „Partizan“ Vilniuje antradienį versis be vieno iš savo lyderių Rashawno Thomaso.

eurocupbasketball.com/Rashawnas Thomasas
eurocupbasketball.com/Rashawnas Thomasas

– Kokia komanda yra „Partizan“? – žurnalistai paklausė D.Adomaičio.

– Tai komanda, žaidžianti labai gerą, protingą krepšinį, stengiantis išnaudoti savo stiprias puses. Turi metikų, žaidėjų, kurie žaidžia po krepšiu. Veličkovičius šiemet yra labai geros formos, tai labai svarbus jų žaidėjas. Tai komanda, turinti daug skirtingų ginklų.

– Neatvyks R.Thomasas, kiek varžovai netenka dėl to?

– Sunku pasakyti, nes jis Europos taurėje žaidė vienerias rungtynes, o jos buvo tikrai fantastinės. Matosi, kad jis turės svarbų vaidmenį ten. Vėlgi, kitose rungtynėse Zagoracas taip užpildė tą jo nebuvimą, kad tapo turo MVP. Tikrai labai įvairiapusė komanda, kuri vieno žaidėjo praradimą greitai užpildo.

– Kaip pasikeitė „Partizan“ nuo pernai metų?

– Žaidžia tuo pačiu stiliumi. Stilius liko, pasikeitė tik žaidėjai.

Stilius liko, pasikeitė tik žaidėjai

– A.Parachouskis komandoje negauna svarbių vaidmenų. Koks jūsų akimis yra jo vaidmuo?

– Sunku vertinti. Reikia žinoti komandos vidų, ko iš jo yra norime. Mes žymiai daugiau norėdavome jį išnaudoti, ten jis to neturi. Žaidimas yra grįstas „du prieš du“. Jis stato daug užtvarų, daug daro sprintų, daug kerta į vidų. Kaip ir žaidžia tą žaidimą, kuriame jis stiprus, gal tik mažiau jis išnaudojamas.

Vis tik Arciomas yra laba aukšto lygio žaidėjas, kuris, patys pamenat, kaip žaidžia tas rungtynes, kurias reikia sužaisti. Galima palyginti: jei jis pas mus buvo lyderis ir vienas svarbiausių žaidėjų, o ten tik vaidmens žaidėjas.

– Kokie yra jūsų pagrindiniai akcentai prieš rungtynes?

– Pagrindiniai akcentai – mažuose dalykuose. Mums jau nereikia keisti radikaliai kažkurių dalykų. Turime gerai daryti mažus dalykus. Jei, kaip rungtynėse Limože, darysime 18 klaidų ir neįmesime 12 baudų metimų, mums bus labai sunku laimėti.

Mes negalime sau leisti tokios prabangos švaistyti kamuolį varžovams į rankas, kad jie pelnytų lengvus taškus. Susikūrę progas metimams, turime jas išnaudoti aukštu procentu.

Mes negalime sau leisti tokios prabangos švaistyti kamuolį varžovams į rankas

– Sezono pradžioje neblogai atrodo Marekas Blaževičius, ar rytoj ir jį pamatysime aikštelėje?

– Taip, manau, kad taip. Treneriams yra taip: tu turi duoti jauniems žaidėjams šansą, o jie duoda atsakymus. Mareko atsakymas buvo labai geras.

– Ar Arnas Butkevičius po gero pasaulio čempionato iš varžovų sulaukia daugiau dėmesio?

– Taip, ir tai yra normalu. Kitas dalykas – stebit ir kitus žaidėjus, kurie grįžo iš pasaulio čempionato, matot, kaip komandos su jais elgiasi, duoda šansų pailsėti, keičia krūvį. Mes su Arnu irgi truputį dirbame kitu ritmu, nes norime jam padėti grįžti į gerą ritmą, žinau, ką reiškia žaist vasaros pabaigoje čempionate, o tada grįžti į klubą. Tai yra nelengva. Manau, po truputį iš to išeisime.

– Šią savaitę laukia du dideli iššūkiai – „Partizan“ ir „Žalgiris“. Galbūt po šių rungtynių bus galima daryti kažkokias platesnes išvadas?

– Išvadas darysime šiandien po treniruotės, žiūrėsim, kaip sekasi įsisavinti kai kuriuos dalykus, ką reikia pakeisti, kaip turime žaisti. Išvados pirmos bus rungtynės su „Partizan“. Tada galėsime jas daryti, kaip ir po kiekvienų kitų rungtynių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius