Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27

Šaras mieliau kalba apie Milaną: „Savo nuomonę dėl viruso turiu, bet pasilaikysiu ją sau“

Šarūnas Jasikevičius domisi koronaviruso situacija, bet jo galvoje – tik krepšinis. Prieš didžiulio atgarsio Lietuvoje sulaukusias rungtynes tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Olimpia“ žalgiriečių vedlys turėjo pasisakyti ne tik apie savo krepšinio strategiją, bet ir visame pasaulyje siaučiantį virusą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Šarūnas Jasikevičius nustebo, „Žalgirio“ arenos spaudos konferencijų salėje išvydęs porą dešimčių žurnalistų. Paprastai jų prieš „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes susirenka keli, daugiausiai apie 10.

Bet koronaviruso šurmulys ir grėsmė nukelti penktadienį numatytą Eurolygos mūšį su Milano „Olimpia“ į Nemuno salą subūrė net ir tuos, kurie paprastai nerašo apie krepšinį.

„O Jėzau, žmonės – ot, ko reikia... Panikos“, – ironiškai šyptelėjo „Žalgirio“ treneris.

Kauno „Žalgirio“ specialistas prie mikrofono sėdo pakalbėti apie krepšinį. Žalgiriečiai su 10 pergalių ir 15 pralaimėjimų vaikosi ir Eurolygos atkrintamųjų varžybų traukinį, ir Milano komandą, kuri turi pergale daugiau.

Bet Šaro buvo paprašyta atskleisti ir savo nuomonę apie koronaviruso išplitimą, dėl kurio Lietuvoje diskutuojama apie rungtynių „Žalgirio“ arenoje saugumą, netgi jų atšaukimą.

– Ar kalbėjote su žaidėjais apie šią situaciją? – žurnalistai paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Apie kokią situaciją? (ironiškai šyptelėjo)

– Apie koronavirusą, ekstremalią situaciją Lietuvoje, galimybę atšaukti rungtynes.

– Ne. Nekalbėjome.

– O ką jūs pats apie tai manote?

– Man nereikia nieko mąstyti. Esu darbuotojas ir turiu dirbti savo darbą.

Esu krepšinio treneris. Manau, Paulius Motiejūnas jums jau susakė visus oficialius dalykus.

Situaciją reikia daugiau mažiau sekti. Savo nuomonę apie ją turiu. Bet pasilaikysiu ją sau.

O šiaip reikia atsižvelgti į žmonių gerovę, čia kalbos nėra. Bet čia esu tam, kad kalbėtume apie krepšinį. Jeigu Paulius Motiejūnas jau net išeina į spaudos konferenciją, tai čia jau užsuktas reikalas. Bet toliau tai... Neturiu jums ką pasakyti apie šią ekstremalią situaciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: P.Motiejūnas: „Žalgiris“ žais su Milanu pilnoje arenoje, kitu atveju – Eurolygos baudos

– O ką galite pasakyti apie Milano komandą?

– Kad tai viena talentingiausių komandų Eurolygoje. Kažkiek žaidžia į viršų į apačią, tai yra faktas. Bet visai kaip ir daugelis komandų. Talentinga komanda, turinti aibę žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynes.

Kaip visada, turime žaisti savo krepšinį. Turime susitelkti į gynybą, kaip juos pristabdyti, kaip numušti jų skaičius. Pasistengti tęsti tą gerą dinamiką.

– „Olimpia“ laimėjo tik 4 iš 16 pastarųjų rungtynių, o svečiuose pastarąjį kartą pergalę šventė spalio 29-ąją. Kokios jų stringančio žaidimo priežastys?

– Sunku pasakyti. Žiūrėjome daug rungtynių ir buvo daug įspūdingų atkarpų. Puikios rungtynės Barselonoje.

Daug rungtynių jie pradeda gerai, bet sunku apie juos šnekėti, kodėl jiems taip yra. Reikia susitelkti į save ir galvoti, kaip laimėti.

– Artūras Gudaitis į Kauną neatvyks, bet kokį įspūdį palieka jo vaidmuo Milano komandoje? Ar jis pasikeitė, lyginant jo žaidimą prie Simone Pianigiani?

– Nemanau, kad galima lyginti jo vaidmenį prie Messinos ar kitų trenerių. Vis tiek jis yra centras, kuris priklausomas nuo įžaidėjų. Aišku, šiais metais yra Rodriguezas ir toks vaizdas, kad jis turi tikti ir prie Rodriguezo, ir prie Nedovičiaus, ir turėjo tikti prie Shelvino Macko. Bet, aišku, man sunku kalbėti apie kitus ir kitas komandas. Nežinau, kas vyksta viduje.

Artūras nelabai turėjo to laiko įsivažiuoti. Tai traumuotas, tai grįžo po rimtos traumos. Jis tokio stiliaus centras, kuris priklausomas nuo gynėjų. Gynėjus jis turi. Jam viskas turėtų būti gerai, gal tik reikia išgyti.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Artūras Gudaitis
Getty Images/ Euroleague nuotr./Artūras Gudaitis

– Kaip pasikeitė Ettore Messinos braižas grįžus iš NBA?

– Nežinau, labai sunku kažką kalbėti apie kitas komandas. Jeigu lyginame su pirmomis rungtynėmis, tai gynybos sistemos kažkiek pakeistos. Daugiau prisitaikant prie modernių tendencijų. Kažkiek jie daugiau keičiasi dengiamaisiais.

Iš pirmų tarpusavio rungtynių Milane labai sunku kažką pasiimti. Ir jie buvo keistoje stadijoje, ir mes. Tikimės, kad dabar mes žaidžiame geriau.

– Jų puolimo lyderiai yra veteranai – Scolai tuoj bus 40, Vlado Micovui – greit 35-eri, Sergio Rodriguezui dabar – 33-eji. Ar intensyvus krepšinis bus akcentas?

– Kiekvienose rungtynėse toks akcentas. Tai sisteminiai dalykai, kuriuos stengiesi įdiegti per kiekvieną treniruotę.

Bet tai tiek patyrę žaidėjai, kad jei leisi jiems lengvai žaisti, judėti po aikštelę, bus blogai. Turime į juos atkreipti dėmesį.

Kiekviena komanda žino, kaip pailsėti, kada įjungti didesnę pavarą. O mūsų darbas žaisti „Žalgirio“ krepšinį.

VIDEO: Specialistės patarimai, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso

– Milano žaidimas labai priklausomas nuo Sergio Rodriguezo. Kaip jį izoliuosite nuo komandos?

– Visi žino, kad jis žymiai stipresnis į dešinę ranką, labai stiprus su metimu ir t.t. Visi daugiau mažiau bando daryti tuos pačius dalykus, bet daug kam nepavyksta. Kai kuriems pavyksta.

Bet reikia kreipti dėmesį į visumą. Tiek Micovas, tiek Scola turi gerus sezonus. Tarczewskis žengė didelį žingsnį į priekį. Yra žaidėjų, kurie su kiekviena savaite naujoje sistemoje žais vis geriau. Tai yra komanda su didžiuliu potencialiu.

– Ar visi žalgiriečiai pasiruošę mačui ir kada galima tikėtis Marių Grigonį vėl pamatyti aikštėje?

– Aš ne daktaras, sunku čia spėlioti. Jeigu kažką pasakyčiau, tai būtų absoliutus spėliojimas.

Einame nuo savaitės iki savaitės. Visada jį stumia į priekį. Jeigu koja laiko, tai stumia dar daugiau.

Po truputį, po truputį stengiamės priartėti prie to tikslo, kad jis grįžtų į komandą. Bet dabar pasakyti datą būtų tik spėliojimai.

Su kitais viskas gerai (pabarbena į stalą tris kartus).

VIDEO: Koronaviruso atėjimas – tik laiko klausimas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius