-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 03 /13:57

5-osios elektromobilių lenktynės „Vilnius–Palanga“ startavo su dviguba intriga

Vilniuje penktadienio rytą Savivaldybės aikštėje startavo jau 5-osios lenktynės „Charge it on! Vilnius – Palanga“. Padidėjus elektromobilių baterijoms, lenktynės įgauna visai kitą prasmę. Tik dalis dalyvių važiuodami stos greito įkrovos stotelėse. O mažiausiai penki dalyviai – dvi „Audi e-tron“, du „Hyundai Kona“ ir vienas „Jaguar I-Pace“, važiuojant racionaliai, gali Palangą pasiekti nestodami.
Elektromobilių lenktynių startas, Vaidotas Žala
Elektromobilių lenktynių startas, Vaidotas Žala / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Iš viso lenktynėse dalyvauja 18 ekipažų, tai yra masiškumo rekordas.

Papildyta. Neoficialus nugalėtojas jau aiškus. Pirmasis Palangą pasiekė talpiausią bateriją turintis „Tesla Model 3“, pilotuojamas Manto Mikucko. Jis kelyje užtruko 2 val. 56 min. Tačiau matyti, kad šis automobilis viršijo leistiną greitį. Jei dalyvautų oficialiose lenktynėse, už tai gautų baudų.

Manto Mikucko rezultatas elektromobilių lenktynėse
Manto Mikucko rezultatas elektromobilių lenktynėse

Laukiame oficialių dalyvių rezultatų.

Pirmą kartą varžybų istorijoje organizatoriai elektromobilius suskirstė į dvi klases – kurių akumuliatorių talpa iki 50 kWh ir kurių per 50. Taip sulygintos dalyvių galimybės varžytis ir laimėti.

Kokio rezultato galima tikėtis

Panašų žygį elektromobiliu „Hyundai Kona“ gana atšiauriomis oro sąlygomis praėjusį lapkritį yra atlikęs žurnalistas Vitoldas Milius. Jis užtruko 3 val. 23 min. Šiuo automobiliu, turinčiu 64 kWh bateriją ir teoriškai galinčiu viena įkrova nuvažiuoti 470 km, Vitoldas važiavo 100–110 km/val. greičiu.

Beje, kolegos vokiečiai, riedėdami eko režimu, iš šio automobilio yra išspaudę 613 km.

Palyginimui, pagrindinis konkurentas „Jaguar I-Pace“ (2019 m. Europos Metų automobilis) turi 90 kWh ličio jonų bateriją, tačiau jo galingesnis variklis naudoja daugiau energijos. Panašiai ir „Audi e-tron“ su 95 kWh baterija.

„Tesla“ gerbėjai pasiūlė alternatyvą

Nors lenktynėse pagal taisykles negali dalyvauti „Tesla“, elektromobilių entuziastai žada intrigą. Trys „Tesla“ elektromobiliai startavo alternatyviose neįskaitinėse lenktynėse šio gamintojo elektromobiliais.

Priminsime, kad iki šiol vykusiose elektromobilių lenktynėse, kurios startuodavo prie Vilniaus savivaldybės, o finišuodavo Palangos centre, geriausias pasiektas rezultatas – 4 val. 5 min. Tokį rezultatą trečiųjų varžybų metu pasiekė Vaidotas Kviklys ir Paulius Sviklas, 337 km atstumą su „Hyundai Ioniq“ nuvažiavę būtent per šį laiką. Pernai rekordo pagerinti nepavyko – nugalėtojai „Spark“ ekipažas su Nerijumi Dagiliu ir Mariumi Slaboševičiumi užtruko 4 val. 11 min. Jie važiavo naujos kartos „Nissan LEAF“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius