-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Dream 2 Drive Pro“ komandos debiutas pažymėtas triumfu

Pirmosios „Dream 2 Drive Pro“ komandos lenktynės pažymėtos pergale. Šeštadienį Rygoje vykusiose Šiaurės Europos zonos 6 valandų lenktynėse savo klasėje jie finišavo pirmi, o bendroje įskaitoje – antri, rašoma pranešime.
„Dream 2 Drive Pro“ komandos debiutas NEZ6H lenktynėse
„Dream 2 Drive Pro“ komandos debiutas NEZ6H lenktynėse / Komandos nuotr.

Dar visai neseniai „Dream 2 Drive“ projektas paskelbė, kad turės dvi lenktynių komandas: „Junior“ ir „Pro“. Pastaroji važiuoja su konkurencingu TCR klasės bolidu „Cupra TCR“. Komandą sudaro simuliatoriuose įgūdžius gerinantys ir tikrose trasose patirties sukaupę lenktynininkai Tauras Tunyla, Eimantas Navikauskas, Oskaras Brazaitis ir Kasparas Vaškelis. Jų debiutas įvyko šeštadienį startavusiose Šiaurės Europos zonos 6 valandų (NEZ 6H) lenktynėse Rygoje, Bikerniekų trasoje.

Gera pradžia – pusė darbo

Kad komanda nusitaikiusi tik į podiumą buvo matyti jau iš pradžių. Kvalifikacijoje „Dream 2 Drive“ projekto iniciatorius ir lenktynininkas Tauras Tunyla parodė geriausią laiką TCR klasėje. Jis trasą įveikė per 1:23.747 ir bendroje NEZ 6H įskaitoje nusileido tik „Flash Racing Latvia“ komandai, važiuojančiai su egzotišku „Lamborghini Huracan“.

Prie starto stojo 23 automobiliai Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos. Pati gausiausia buvo TCR klasė, kurioje lenktyniavo 8 automobiliai. Ji išsiskiria tuo, kad automobilių galia, svoris ir aukštis yra beveik identiški, todėl daugiausiai įtakos rezultatui turi vairuotojo įgūdžiai ir greiti komandos sprendimai. Šiemet šioje klasėje pirmąkart buvo pritaikytos pasaulinės TCR lenktynių taisyklės. Visi automobiliai turėjo atitikti dinamikos balanso (angl. Balance of performace) taisykles. Pavyzdžiui, pasaulio TCR čempionatuose greičiausias yra „Hyundai“ automobilis, todėl teisėjai šiek tiek sumažina jo galią ir pakelia kėbulą.

Nusileido tik „Porsche“

Nuo pat starto „Dream 2 Drive“ komanda važiavo be didesnių dramų, nes startavo priekyje. Vairuotojai stengėsi išlaikyti greitą, bet pastovų tempą ir nesivėlė į lenkimus, kurie galutiniam rezultatui įtakos neturi.

Tokia taktika pasiteisino ir komanda TCR klasėje buvo nepavejami. Bendroje NEZ 6H lenktynių įskaitoje per 6 valandas „Dream 2 Drive Pro“ komanda nusileido tik „Circle K milesPlus Racing Team“ komandai važiuojančiai su „Porsche 911 CUP GT3“.

„Pirmo karto įtampa buvo tikrai nemaža, bet pavyko su ja susidoroti. Visi komandos nariai važiuoja labai gerai, o technika, kaip ir priklauso TCR, charakterio nedemonstravo. Svarbiausia – rezultatas. Debiutuoti su pergale yra labai smagu, bet įpareigoja ieškoti net ir smulkiausių vietų, kur galime būti dar greitesni“, – pasakoja T. Tunyla.

Per šešias valandas greičiausia komandos laiką pademonstravo O. Brazaitis. Jis vieną iš paskutiniųjų ratų nuvažiavo per 1:26.140. Įdomu tai, kad jis su komandos draugu E. Navikausku į automobilių sportą įsitraukė tik praėjusiais metais su „London Grill Racing“ komanda ir tuo pačiu automobiliu. Kol kas didžiąją dalį lenktynių patirties jie kaupia lenktynių simuliatoriuose.

Kitas „Dream 2 Drive Pro“ startas šiame čempionate vyks birželio 15 d. Suomijoje, „Botniaring“ trasoje. Tuo tarpu „Dream 2 Drive Junior“ komanda trasoje pasirodys birželio 22 d. Kartu su naujuoju „Dream 2 Drive“ čempionu jie dalyvaus „Ring Challenge“ lenktynėse Kačerginėje, „Nemuno žiedo“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius