-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė 1“ Kanadoje: „Red Bull“ prarado S.Perezą, bet M.Verstappenas atsilaikė prieš C.Sainzą

Ch.Leclercas, startavęs iš paskutinės eilės ir F.Alonso iš P2. Štai tokia netikėta starto rikiuotė. Ir po šlapios kvalifikacijos daug žadantys ir sausoje trasoje M.Schumacheris bei K.Magnussenas. Ar M.Verstappenas galėjo jaustis ramiai? Tikrai ne.
Formulė 1 Kanadoje
Formulė 1 Kanadoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Labai slidi Kanados GP kvalifikacija: prastas matomumas, daug balų ir netikėta F.Alonso antroji vieta

Lenktynių eiga

Lenktynėms pasibaigus ne vienas ekspertas klausė, kodėl „Ferrari“ Carlosui Sainzui paskutinėje lenktnių stadijoje neuždėjo minkštų raudonų padangų? Su jomis būtų neabejotinai aplenkęs kietomis baltomis važiavusį Maxą Verstappeną. Tačiau, net ir su kietesnio mišinio padangomis Maxas fantastiškai atlaikė spaudimą ir pelnytai laimėjo savo 26-ąją pergalę karjeroje ir 6-ąją šiais metais.

Lewisas Hamiltonas grįžta ant podiumo, jis – trečias. Akivaizdu, kad patobulintas bolido dugnas duoda rezultatų. Peržiūrėkite vaizdo įrašą.

F.Alonso, intrigavęs, kad atakuos Maxą, išliko septintuke, tačiau gali gauti baudų už neleistiną gynybą prieš V.Bottą.

Keisčiausias lenktynių epizodas: „McLaren“ sustojimų boksuose metu uždėjo Lando Norrisui naudotas Danielio Ricciardo padangas.

Pasitraukę iš lenktynių: Y.Tsunoda, M.Schumacheris, S.Perezas.

Pilotų įskaitos penketukas dabar atrodo taip: M.Verstappenas 175 tšk., S.Perezas – 129, Ch.Leclercas – 126, G.Russelas – 111, C. Sainzas – 102.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką daro „Formulės 1“ pilotai, kai užsinori į tualetą?

Finišas. Šeštoji Maxo Verstappeno pergalė! Ji puikiai atlaikė Carloso spaudimą.

64/70. L.Strollas lenkia D.Ricciardo ir patenka dešimtuką, startavęs iš P17. Danieliui tai skaudus smūgis, ypač po to, kai pastaruoju metu sulaukia komandos vadovų kritikos.

62/70. C.Sainzas lipa M.Verstappenui ant kulnų kiekvienoje DRS zonoje. Prasideda nervų karas. Bet M.Verstappenas 10-ajame posūkyje sugeba vis panaikinti Carloso optimizmą, nes išvažiuoja geriau.

58/70. DRS įjungta. C.Sainzas bando vytis M.Verstappeną. O Ch.Leclercas aplenkė F.Alonso (P6). „Ferrari“ akcijos kyla.

55/70. Saugos automobilis pasitraukė, DRS dar neįjungta.

49/70. Y.Tsunoda (Alpha Tauri) įvažiavo į sieną. Saugos automobilis trasoje. Prasideda strateginiai žaidimai, C.Sainzas stoja keisti padangų ir su geltonomis padangomis vysis į priekį praleistą M.Verstappeną. Regis, „Ferrari“ turi gerus šansus, nes Maxo padangos lėtesnės.

V.Bottas tik dabar pirmą kartą stoja keisti padangų ir grįžtą į P8 su geltonomis. K.Magnussenas taip pat nestojęs nuo 8-ojo rato.

Lyderių rikiuotė: Verstappenas, Sainzas, Hamiltonas, Russelas, Oconas, Alonso, Leclercas, Bottas, Vettelis, Zhou.

44/70. Ch.Leclercas pagaliau stoja keisti ratų, užtrunka ilgai ir grįžta į traukinuką paskui D.Ricciardo. Maxas Verstappenas taip pat keičia padangas kietomis ir grįžta į P3 paskui L.Hamiltoną. Gerai, kad Hamį komanda iškart kviečia keisti padangų, tad užprogramuoto konflikto išvengta.

Lyderių rikiuotė: Sainzas, Verstappenas, Russelas, Hamiltonas, Oconas. Maxui iki Carloso – daugiau nei 8 sek.

34/70. Maxas skundžiasi, kad prastas sukibimas. Nieko nuostabaus, juk šeštadienį trasa nuskalavo liūtis, ant asfalto neliko gumos mišinio.

C.Sainzas įspūdingai peršoka kerbą. Ne į sveikatą tai jo bolidui, nes borteliai agresyvūs. Tačiau jis artėja prie Maxo, kuriam dar bent kartą reikės stoti.

Kodėl nestoja Ch.Leclercas (P6), 30 sek. atsiliekantis nuo L.Hamiltono? Gal laukia, kol įvyks avarija ir jis galės padangas keisti „pigiau“? O gal laukia akimirkos, kai jam pakaks „geltonų“ vidutinių padangų?

29/70. F.Alonso pagaliau stoja keisti padangų. Jis galės kieto mišinio padangomis važiuoti iki galo. Visi šansai kovoti dėl penketuko.

25/70. Nuo starto dar nestojęs Ch.Leclercas iš rikiuotės galo jau atsikovojo P7.

Verstappenas, Sainzas, Hamiltonas – toks lyderių trejetukas, bet Carlosas iš jų kol kas akivaizdžiai greičiausias. Jis rate lenkia olandą 0,2 sek.

P4 važiuojantis F.Alonso lėtėja, jo padangos degraduoja, metas stoti.

20/70. Puikiai šį savaitgalį startavęs M.Schumacheris stoja dėl gedimo. Kaip apmaudu. Virtualus saugos automobilis ir nuliūdęs jaunasis vokietis.

10/70. L.Hamiltonas ir M.Verstappenas stoja keisti padangų kietomis. Negi galvoja jomis važiuoti iki pat finišo?

9/70. Deja, iš rikiuotės vidurio startavusį S.Perezą persekioja nesėkmės. Jis traukiasi iš lenktynių dėl pavaros gedimo!

8/70. Danas K.Magnussenas, deja, jau turi stoti boksuose ir keisti priekinį sparną. Jis nukentėjo pirmame rate kontakto su L.Hamiltonu metu.

Startas. Nors F.Alonso žadėjo pirmajame posūkyje atakuoti M.Verstappeną, to nenutiko. Tačiau F.Alonso ilgokai už savęs išlaikė greitesnius pilotus, o tai palanku Maxui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius