-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 01 /17:12

„Formulė 1“ Singapūre: dviprasmiška kvalifikacijos baigtis žada intriguojančias sekmadienio lenktynes

„Formulės 1“ kvalifikacija Singapūre prasidėjo esant 81 proc. santykiniam oro drėgnumui. Trasa sausa, tačiau po ryto liūties asfaltas nors ir pradžiūvęs, išlieka slidus. Įdomi statistika: Singapūro trasoje iš antros vietos startavęs pilotas dar niekad nėra laimėjęs lenktynių. Sekmadienį F1 Singapūre sekite su 15min nuo 15 val. O dabar pažvelkime, kas vyko kvalifikacijoje.
Formulė 1 Singapūre, Charlesas Leclercas
Formulė 1 Singapūre, Charlesas Leclercas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausi įvykiai viršuje.

Kokia kvalifikacija! G.Russelas nepateko į dešimtuką, o M.Verstappenas, nors buvo labai greitas, nesugebėjo pabaigti paskutinio rato. Lyderių trejetukas ir nuspėjamas, ir nelabai: Ch.Leclercas, S.Perezas, L.Hamiltonas. Ar tai reiškia, kad „Ferrari“ turi idealų šansą grįžti į pergalių kelią? Nes, bent statistiškai, Maxui startavusiam iš aštuntos vietos laimėti šioje trasoje beveik neįmanoma.

Jei apibendrinant vienu sakiniu, intrigą lenktynėse sukūrė džiūstanti trasa ir techninės komandų klaidos. Šį kartą suklydo „Red Bull“, galimai įpylusi Maxui per mažai degalų.

Q3

Rezultatas:

M.Verstappenas nebaigia paskutinio labai greito rato. Jis neria boksus. Negi baigėsi degalai?

Akivaizdu, kad trasa sausėja. Nes į pirmą vietą šokteli F.Alonso!!! Bet neilgam, jį netrukus pranoksta Ch.Leclercas. Tačiau M.Verstappenas tik P7. O netrukus krenta į P8.

Pilotai vienas paskui kitą stoja keisti padangų raudonomis. L.Hamiltonas su „raudonomis“ tampa lyderiu. Kas jam mes iššūkį? Nes visų lenktynininkų ratai greitėja.

Q2

Kvalifikacijos pabaigoje į P5 šokteli F.Alonso (Alpine). Bet G.Russelas (Mercedes) – tik vienuoliktas. Lyderis – Ch.Leclercas. Paskui jį – L.Hamiltonas, M.Verstappenas, S.Perezas. Iškrito:

Pirmieji padangas, skirtas sausai dangai, gauna abu „Aston Martin“. Tačiau L.Strollas paslysta šlapiame posūkyje. Laimei, spėja suvaldyti bolidą.

Trasos sąlygos pamažu gerėja. Tik laiko klausimas, kada bus galima drąsiai važiuoti slikais. Ko gero, geriausiai pasirodys tas, kuris paskutinis pradės greitąjį ratą.

Pirmoji kvalifikacijos dalis Q1

Rezultatas. Nors lyderiais pamainiui buvo keli pilotai, galiausiai M.Verstappenas vis tiek įrodė savo pranašumą. Antras L.Hamiltonas. Toliau – Ch.Leclercas, S.Perezas, C.Sainzas. Y.Tsunoda – P8, tikrai geras pasiekimas. Kaip ir K.Magnussenas P7. O štai atkritę nelaimėliai:

Ekspertai kalbėjo, kad „Mercedes“ bolidams ši negreita trasa bus palanki. Panašu, kad jie teisūs – į priekį iškart išsiveržė L.Hamiltonas. Paskui jį – abu „Ferrari“ pilotai. Bet netrukus Q1 lyderiu tampa M.Verstappenas. O jį netrukus 0,173 s lenkia ir Ch.Leclercas.

Atrodė, kad trasa bus gana saugi ir bus galima kvalifikaciją pradėti sausam asfaltui skirtomis padangomis. Tačiau „Mercedes“ iškart pasirinko „žalias“ (tarpines) padangas, kuriomis važiavo ir šlapioje trasoje per treniruotę. Slikai kol kas neatrodo saugus sprendimas. Neveltui paslysta tai vienas, tai kitas lenktynininkas:

Treniruotės

Treniruotėse, beje, geriausiai atrodė „Ferrari“. Šeštadienio treniruotėje ant šlapios dangos greičiausias buvo Charlesas Leclercas, antras – Maxas Verstappenas. Trečias – Carlosas Sainzas. Tačiau dabar viskas prasideda iš naujo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius